Naiselo 45+
Naiselo 45+

Varo mustaa hennatatuointia

Kesä, vapaus, festarit ja tatuointi. Nauti tunnelmasta, mutta jätä varsinaisen tatskanteko asiallisempaan paikkaan. Ihon pinnalle tehtävä hennatatuointikaan ei ole vaaraton,  jos se sisältää mustaa hennaa. 

Mustan hennan väri sisältää parafenyleenidiamiinia, PPD:tä. Kun ainetta jää korkeana pitoisuutena iholle viikoiksi, se voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion ja viivästynyttä kosketusallergiaa.

Oireet eli punoittava ja kutiseva ihottuma pään ja niskan alueella ja joskus voimakaskin kasvojen alueen turvotus tulevat yleensä hieman viiveellä.

Allerginen reaktio voi tulla vasta vuosiakin mustan hennatatuoinnin jälkeen silloin, kun värjää hiuksiaan, ripsiään tai kulmakarvojaan PPD:tä tai sen johdannaisia sisältävällä kestovärillä.

Jos epäilet allergisoituneesi PPD:lle, älä enää koskaan värjää hiuksia, ripsiä tai kulmakarvoja parafenyleenidiamiinia tai sen johdannaisia sisältävillä kestoväreillä.

Jos käytät muita värejä, varmista itse väriaineen tuoteselosteesta, ettei kyseisiä aineita ole värissä mukana.

Jos sait oireita, mene näyttämään niitä ihotautilääkärille. Pahimmillaan reaktio voi olla niin voimakas, että tarvitset sairaalahoitoa.

Sini

PS Kuvassa Dubain aavikkoreissulla tehty ruskea hennatatuointi, jossa ei pakkauksen tuoteselosteen mukaan ollut parafenyleenidiamiinia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *