Varo näitä töissä

Helle voi innostaa irrottelemaan työpukeutumisessa. On hyvä muistaa, että töissä me edustamme työnantajaa. Ihan kaikki ei ole sopivaa töihin. Varo näitä.

Käyn jonkin verran luennoimassa työpaikoilla työpukeutumisesta. Ei ole mitenkään tavatonta, että tilaaja ennen tilaisuutta kertoo, että osa työntekijöistä ei tiedä, mikä on soveliasta työpukeutumista. Tilaajat toivovat minun ottavan kantaa, koska ulkopuolisena voin sanoa suoraan mielipiteeni. Talon sisällä asiaan on vaikea puuttua. Näin ainakin minulle perustellaan. Tosin olen sitä mieltä, että asiaan pitäisi puuttua myös esimiehen. Paras tapa olisi kertoa etukäteen uusia työntekijöitä palkattaessa, millaista pukeutumista työntekijöiltä toivotaan.

Arki ja juhla on erotettava myös pukeutumisessa. Bilekengät (kuva ylhäällä) eivät ole toimistopopot. Ne viestittävät, että olet tulossa juhlista suoraan töihin.

varo

Läpinäkyvät vaatteet eivät sovi normaaliin työympäristöön. Ohuen kankaan tai neuloksen läpinäkyvyyttä kannattaa katsoa hyvässä valossa ennen töihin lähtöä.

Liian alas ulottuva pääntie saa työkaverit jännittämään, mitä sieltä seuraavaksi näkyy. Jos vaate on kuitenkin mieleinen, pue alle toppi.

Lyhyet sortsit eivät todellakaan lisää työuskottavuutta, vaikka sääret olisivat hoikat.

varo2

Hellevaatteet kuulluvat vapaa-aikaan, eivät töihin.

varo3

Liian ylös nousevat halkiot aiheuttavat turhia jännityksiä – ainakin istuttaessa. Ja töissä pidetään kenkiä, eikä kuljeta avojaloin.

Vaikka ylipitkät hihat ollisivat muotia, sellaisen vaatteen kanssa on hankala tehdä töitä.

Paitis, jossa liian monet napit jätetään auki, voi aiheuttaa turhia ajatuksia.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *