Naiselo 45+
Naiselo 45+

Varo pöpöpesiä

Voidepurkki, spaatteli ja palasaippua. Ne kaikki voivat olla todellisia bakteeripesiä, jos et ole käyttänyt niitä oikein.

Nyt en kirjoita kosmetiikan säilymisestä tai säilöntäaineista, vaan bakteereista, jotka voivat pesiytyä laadukkaisiin tuotteisiin, jos olet huolimaton.

Et kai ota voidetta purkista ilman spaattelia eli lastaa, joka usein tulee voidepurkin mukana? Jos lääppäiset purkin sisältöä sormilla, siirrät käsissäsi olleita pöpöjä purkkiin. Voide ei todellakaan pidä siitä. Olisihan se sääli, jos kallis lempivoiteesi menisi pahaksi ajattelemattomuuden tai huolimattomuuden vuoksi. Käytä spaattelia, mutta muista pestä myös se, ettei tässä lastassa elä ikävät bakteerit. Tottahan toki tähän hommaan sopivat myös lusikan varsi ja tylsän veitsen kärkikin.

Monet meistä pesevät kätensä palasaippualla – ovathan ne kauniita ja ehkä jopa ”muodissakin”. Mutta voi, millainen pöpöjen kuhina tässä viattomalta näyttävässä palassa voikaan olla. Puhumattakaan, jos saippua lilluu kostealla alustalla. Yäk. Minä en ole yli kymmeneen vuoteen käyttänyt palasaippuaa, vaan turvaudun pumppuversioon. Lisäksi puhdistan säännöllisesti pumpun nokan, jotta siihenkään ei jäisi siihen kuulumatonta aineistoa.

Entä milloin pesit siveltimesi? Nehän tulisi pestä säännöllisesti. Itse pesen ne viikoittain. Siten siveltimet pysyvät pitkään hyvinä. Eihän meikistäkään voi tulla siisti, jos sivellin on ”räjähtänyt” ja sen tyveen on kerääntynyt poskipunan tai luomivärin jämiä.

Jos käytät meikkisientä, sekin pitää pestä joka käytön jälkeen. Jotkut ottavat meikkisienestä meikkiä esimerkiksi korjailuun. Silloin kasvoilla olevaa rasvaa, likaa, hikeä tms. voi siirtyä välineisiin.

Puristepuuterin ja luomivärikakun pintaan voi alkaa kerääntyä rasvaa, jolloin pinta näyttää epämääräiseltä. Jotta näin ei käy, muista pitää vipat ja siveltimet puhtaina.

Miten usein sinä peset siveltimet, vipat ja spaattelit? Entä käytätkö palasaippuaa ja miksi?

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *