Varovaisesti liikenteessä, just nyt!

Muistatko lasten laulun Aja hiljaa, isi nyt vain? Nyt kannattaa biisi laittaa korvamadoksi, jotta muistaa ajella varovasti. Teillä liikkuu lähipäivinä yli 60 000 koululaista.

Autoilijalle paras tapa turvata liikennettä on pienentää ajonopeutta ja lisätä omaa tarkkaavaisuutta. Jalankulkijoina voimme katsoa pienempien perään etenkin risteysalueilla. Ei vie aikaa, eikä vaadi isoja ponnisteluja.

Kannattaa muistaa, että lapset oppivat esimerkin kautta myös liikennekäyttäytymisen. Eihän siis kävellä punaista päin tai oikaista kadun yli kohdasta, jossa ei ole suojatietä. Ajellaan polkupyörälläkin liikennesääntöjen mukaan ja rauhallisesti.

Jos autoilijan ajatukset eivät pysy liikenteessä, voi kokeilla If-vakuutusyhtiön älypuhelimille kehittämää Aja hiljaa -navigaattorisovellusta. Se antaa ajo-ohjeita lapsen äänellä, kun auto saapuu vähintään 200 metrin läheisyyteen päiväkoteja tai kouluja. Muulloin ohjeet tulevat aikuisen miehen äänellä. Kekseliästä.

Tarve sovellukselle tuli esiin vakuutusyhtiön tutkimuksissa, joissa on haastateltu koulujen rehtoreita kolmen vuoden ajan. Lähes puolet rehtoreista pitää ohiajavien autojen vauhtia ja liikennesäännöistä piittaamattomuutta riskinä koulun läheisyydessä.
Ilmainen sovellus toimii iOS- ja Android-älypuhelimissa kaikkialla Suomessa. Sen voi ladata App Storesta tai Google Playstä.

Ollaanhan ihmisiksi liikenteessä millä pelillä tahansa siellä liikummekaan.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *