Varovasti viskoosin kanssa

Viskoosi kokee tulevana kesänä näyttävän paluun, kun lepattavat housunlahkeet ja hulmuavat helmat ovat muotia. Jotta vaatteesta olisi sinulle pitkäaikainen ilo, huolla sitä oikein.

Viskoosivaate rypistyy helposti. Sen vuoksi täytä kone vain puolilleen. Koneen varova mekaniikka minimoi ryppyjen syntymisen. Värikkäille viskoosivaatteille ei kannata valita valkaisevaa pesuainetta, jotta värit pysyisivät pesusta toiseen mahdollisimman hyvänä.

Älä pelästy, kun pesun jälkeen vaate tuntuu kovalta koppuralta. Kun se on kuivunut, se on yhtä laskeutuva ja pehmeä kuin ennen pesuakin.

Ja nyt tärkein: kun pesun jälkeen oiot vaatetta, ole varovainen. Viskoosikankaan vetolujuus märkänä ei ole paras mahdollinen. Olen aikoinaan käsitellyt vaatereklamaatioita ja silloin näin sellaisia tapauksia, että viskoosipuseron hiha oli irronnut, kun sitä oli pesun jälkeen oiottu oikein kunnolla.

Muista myös, että viskoosikangas kutistuu helposti (ellei kankaalle ole tehty mittapysyvyyskäsittelyä). Näin ollen älä osta liian pientä vaatetta.

Kaisa

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *