Vartalohoito auttaa rentoutumaan – vai auttaako? Kokeilimme kahta erilaista.

Kyytiä jumeille

Hoito ja hoitopaikka: Kuivakuppaus-imukuppihieronta, Terveyshoidot, Helsinki

Hoidon kesto ja hinta: 1 tunti, 55 e

Lupaus: Tehokas hoitomuoto lihasjäykkyyden poistamiseen ja aineenvaihdunnan lisäämiseen selän alueella. Hoito puhdistaa kehoa aktivoimalla imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa sekä poistaa kuona-aineita.

Mitä tehtiin: Hoitaja levitti iholle ripauksen öljyä ennen kuin alkoi liikutella imukuppeja pitkin selkää. Tämän aikana hän näki, miten ihoni reagoi, missä oli mahdolliset lihasjumit. Hieronta tuntui miellyttävältä. Hän jätti yksi kerrallaan selkääni tusinan imukuppeja. Kun kupit olivat olleet lyhyen ajan paikallaan, hoitaja siirsi niiden paikkaa. Kuppien alipaine nosti ihoani. Tunsin selvästi ihon kiristyksen, mutta tämä ei ollut kuitenkaan lainkaan kivuliasta.  Lopuksi minun oli mahdollisuus saada akupunkioneulat päähän, käsiin ja jalkoihin. Nämä ja imukupit yhdessä rentouttivat ja tekivät olot jopa hieman raukeaksi. Iho tuntui lämpimältä.

Hoidon jälkeen: Hoidon jälkeen iho punoitti ja pahimpiin kovettumakohtiin oli tullut pieniä, mustelmia muistuttavia jälkiä, jotka hävisivät parin päivän jälkeen. Tämä täydensi hyvin urheiluhierontaa ja osteopaattihoitoa.

kuivakuppaus

Kaisa

Tuoksuva rentoutus

Hoito ja hoitopaikka: Comfort Zone Tranquillity Pro-Sleep Treatment -vartalohoito, Feet&Soul Experience, Helsinki.

Hoidon kesto ja hinta: 1 h noin 75 e.

Lupaus: Rentouttaa mieltä ja vartaloa, lievittää jännitystä, univaikeuksia ja aikaeroväsymystä.

Mitä tehtiin: Hoito on monipuolinen yhdistelmä aromaterapeuttisia oppeja, hellää kosketusta ja hitaan rytmistä hierontaa. Ensin vartalo hierottiin ihanan tuoksuisella öljyllä. Sen jälkeen seurannut suurilla siveltimillä sively tuntui iholla höyhenen kosketukselta. Sitten seurasivat hieman syvemmälle vaikuttavat hitaat aaltomaiset painelut ayurvedisiin suuntiin. Myös pää hierottiin jossakin vaiheessa. Taustalla soi hoitoon suunniteltu musiikki.

Hoidon jälkeen: Olo oli erittäin rentoutunut, olisin mieluusti jäänyt yöunille hoitopedille. Hoito kannattaa ottaa iltapäivällä, jotta pääsee jatkamaan kotona ihanan rentoa olotilaa. Nesteet lähtivät liikkeelle. Kipeän polven turvotus oli aamulla poissa. Öljyn ja voiteiden tuoksu on melko voimakas, mutta se haihtuu parin tunnin kuluessa hoidosta. Suosittelen stressaantuneelle jännittäjälle ja huonounisellekin. Itse nukuin koko yön heräämättä. Ei sovi raskaana olevalle.

CZ

Hoitoon liittyy myös ihania kotihoitotuotteita, joita voi ostaa hoitoloista.

Sini

Lue myös eilinen kasvohoitopostaus täältä.

Kaisa ja Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *