Naiselo 45+
Naiselo 45+

Vastaa hyvä ihminen!

Tänä syksynä olen kiinnittänyt huomiota omituiseen asiaan. Yksinkertaisimmankin tehtävän hoitaminen tuntuu ylitsepääsemättömän hitaalta ja hankalalta, sillä vaikuttaa ettei enää kukaan viitsi vastata mihinkään.

yhteys

Kun lehtijuttua kirjoittaessa yritän tarkastaa faktoja yrityksestä tai sen tuotteista, jo yrityksen yhteystietojen löytäminen verkkosivuilta saattaa olla hankalaa. Useimmilla on kyllä yhteydenottolomake, mutta ei minkäänlaista konkreettista yhteystietoa.

Linnoittaudutaan ikäänkuin peläten asiakkaan kanssa kontaktiin joutumista. Aina ei ole aikaa jäädä odottelemaan, josko joku ehkä joskus vastaa yhteydenottolomakkeeseen. Vain harva yritys kuittaa saaneensa yhteydenottopyynnön.

Mielenkiintoista on myös puhelimenkäyttö. Sen äärellä notkutaan nokka ruudussa, mutta soittoon ei vastata. Miksikö soitan? Siksi, ettei sähköposteihin vastata. Tai jos vastataan, aika usein simppelin perustiedon saamiseen tarvitaan viisi, kuusi viestiä. Jos maili olisi luettu ajatuksen kanssa kerralla läpi, olisi selvitty kahdella sähköpostilla.

Keskustelin aiheesta jälkikasvun ja heidän kavereidensa kanssa. Joku ihmetteli marmatustani ja kertoi, ettei hän koskaan vastaa puhelimeen, jos ei tunnista soittajan numeroa. Mitä??? Kyllähän hommat jäävät pienen piirin keskinäiseksi pörräämiseksi, jos vain tuttujen kanssa viestitään. En ymmärrä moista ollenkaan.

Rahakaan ei tunnu kiinnostavan. Muutaman tonnin remppakeikan tarjouspyyntö ei herätä innostusta. Kuudesta yksi vaivautuu tarjoamaan, mutta ei tarjouspyynnön mukaisesti.

Miksikö marmatan asiasta? Siksi, että meillä kaikilla valuu tehokasta työaikaa moiseen välinpitämättömyyteen. Ja sisältäähän vastaamattomuus myös ylenkatsovan piiloviestin. Sinun asiasi ei kiinnosta tai ole niin tärkeä, että laittasin tikkua ristiin sen eteen.

Kun nyt avaudun, niin vielä yksi ärsyttävä piirre. Yritykset rajaavat entistä tiukemmin, mihin asioihin ja kenelle ylipäätään vastaavat. Samaan aikaan ne toitottavat läpinäkyvyyttä ja avoimuutta. Melkoinen ristiriita ainakin näin toimittajan silmissä.

Miten on, oletteko huomanneet moista?

Sini

Kommentit (5)

 1. Sirkka Kulomäki

  Se on juuri noin. Valitettavasti. Tänään sain tamperelaisesta ravintolasta tylyn vastauksen, kun en ollut saanut sähköpostitse lähettämääni pöytävaraukseen vahvistusta. ”Ei meille saaa laittaa sähköpostilla pöytävarauksia. Me emme niitä noteeraa.” No, miksiköhän ravintolalla on se s-postiosoite verkkosivuillaan? Yritykset valittavat , että myynti ja markkinointi eivät toimi. Se on ihan totta. Tarjouspyyntöihin ei vastata ja ”väkisin” pitää ostaa.

  • sini

   Hei Sirkka

   Eikö ole jännää, kyse kuitenkin hyvin yksinkertaisista asioista.

   Toivotaan ja uskotaan, että muutosta syntyy.

   Sini

 2. Sirpa Issakainen

  Just tänään mietin samaa. Moni asia hoituisi hetkessä , jos siihen vastasi heti . Ihan ei uppoa selitykset kiireestä .

 3. AnnaBeata

  En kyllä vastaa minäkään kaikkiin soittoihin syystä, että lehtikaupustelijat soittavat ahkeraan, samoin muut rahankerääjät, huolimatta estoista. Olen täysin kyllästynyt niihin. Jos en tunne numeroa, enpä juuri vastaa. S-posteihin vastaan aina jos aihe sitä vaatii, samoin tekstiviesteihin.

  • sini

   Hei AnnaBeata

   Kiinnostavaa kuulla ja hyvä että vastaat muihin yhteydenottoihin.
   Enpä muistanutkaan, että puhelimitse tehtävä kaupankäynti voikin olla yksi vastaamattomuuden syy.
   Kiva kun muistutit.

   Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *