Vielä ehdit herkuttelemaan Taste of Helsinkiin

Helsingin keskustassa Musiikkitalon edustalla olevalla Kansalaistorilla on vielä tänään ja huomenna Taste of Helsinki -ruokatapahtuma. Jos haluat maistella hyvään ruokaan erikoistuneiden ravintoloiden ruokaherkkuja, hyvää samppanjaa, viinejä, giniä tai olutta, kannattaa piipahtaa.

Olen käynyt tapahtumassa vuosittain paria kertaa lukuunottamatta. Tänä vuonna alue on hieman edellisvuosia pienempi viereen rakennettavan Keskustakirjaston rakennustyömaan vuoksi. Ainakin eilen pienuus ei ollut haitta, päinvastoin. Tiivis tunnelma näkyi solisevana keskusteluna tuntemattomien kanssa. Porukka vinkkaili toisilleen kommentteja annoksista.

toh9

IMG_8582

Taste of Helsingin ideana on esitellä fine dining -ruokaa kohtuuhintaan pienin annoksin ja innostaa ihmisiä tulemaan myöhemmin itse ravintoloihin syömään.

Tänä vuonna  mukana on 10 ravintolaa: Pastor, Toca, Bistro o Mat, Grön, Shelter, Savoy ja Passio Helsingistä, Ludu Turusta, Noa Virosta ja pop-up ravintola Tuohi. Tapahtumaan ja ravintoloiden menuun voit tutustua TÄÄLTÄ

toh8 toh5

Mietteitä tapahtumasta:

+ Ruoka on kaunista, tänä vuonna annoksissa oli paljon villiyrttejä, kuten suolaheinää ja ketunleipää, kukkasia, roskakalaa, tartaria.

+ Ruoka on hyvää.

+ Kiva syödä pikkuannoksia keskellä kaupunkia, aurinko paistoi ja ihmiset olivat iloisia.

+ Sai paljon ruoka- ja juomavinkkejä, kun älysi kysyä. Kiireisetkin kokit vastailivat mielellään.

– Hintataso oli yllättävän korkea. Sisäänpääsy on 25 e, minikokoiset annokset maksoivat 5-12 markkaa (markka on 1 euro), viinit 6, oluet 4 markkaa alkaen.

– Joillakin ravintoloilla annokset olivat ehtineet seisoa, esimerkiksi erään tartarin pinta oli ”kelmuttunut”.

IMG_8583

Pastorin jätski

toh10

Paikka Kansalaistorin puisto, tänään klo 23 saakka, huomenna sunnuntaina klo 11-16.

Sini

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *