Vieraskynä Leena Karo: Perusta leffakerho

Käytkö mielestäsi liian harvoin elokuvissa? Haluaisitko käydä useammin ja mieluummin vielä kaverien kanssa, jotta voisitte jutella jälkeenpäin yhdessä koetuista elämyksistä?

Helppo juttu! Perusta leffakerho ja kutsu joukko kavereitasi mukaan!

Me perustimme sellaisen muutama vuosi sitten. Istuimme iltaa kerran kesällä ja valittelimme toisillemme, miten ei tule lähdettyä elokuviin.

Aletaan käydä yhdessä, joku ehdotti. Muut innostuivat ja niinpä seuraavana syksynä leffakerhomme alkoi kokoontua kerran kuukaudessa.

Leffassakäyntimme ovat kerhon myötä tuntuvasti lisääntyneet. Ystävyyttäkin se on piristänyt. Tapaamme nyt kavereitamme säännöllisemmin, sillä elokuvan jälkeen menemme istumaan johonkin lähikahvilaan. Ennen kuin lähdemme kahvilasta tahoillemme, sovimme seuraavan tapaamisen ja elokuvan valitsijan.

Vain kesällä pidämme leffataukoa. Tapaamisemme siirtyvät kesäpaikkakunnillemme ja yhteiset elämyksemme ovat jotakin muuta, musiikkitapahtumia, mökkiviikonloppuja, saunomista, uimista, hyvää ruokaa ja juomaa.

Jokainen pääsee vuorollaan valitsemaan elokuvan. Valitsija myös hankkii koko joukolle liput ja ilmoittaa, missä ja milloin tavataan. Niinpä muut ilmaantuvat paikalla huolettomasti viime minuuteilla ennen esityksen alkua. Luksusta sekin!

Elokuvamakumme ovat erilaisia ja esimerkiksi minä, joka kaihdan väkivaltaa ja liikaa jännitystä, joudun silloin tällöin katsomaan sellaisiakin elokuvia, jotka eivät oikeastaan sovi minulle.

Joskus kun jännityksestä kankeana kömmin leffasta ulos, minun on pakko kuitenkin myöntää, että nähty elokuva oli todella hyvä, vaikka olikin minulle vähän liikaa.

Kahvilassa jälkipeleissä syntyy helposti keskusteluja, kiistoja ja väittelyitä siitä, mitä ohjaaja on oikeasti tarkoittanut, oliko käsikirjoitus hyvä ja olivatko näyttelijät rooleihinsa parhaat mahdolliset. Googlaamme syntymäaikoja, aviopuolisoita ja tarkistamme, mitä muita elokuvia ohjaajat tai näyttelijät ovat tehneet…

Toukokuussa kerhoelokuvamme oli intialaisen Ritesh Batran esikoisohjaus Lunchbox, jossa oli kaikkea, mitä elokuvalta odotan, kiinnostava juonen kuljetus, mielenkiintoisennäköisiä näyttelijöitä ja Mumbain eksoottisia ympäristöjä, hieman romantiikkaakin… Sesonki siis päättyi hyvin, kun miehetkin pitivät siitä, vaikka etukäteen ajattelin, että he ehkä leimaavat sen ”naistenelokuvaksi”.

Mutta mitkä viime vuoden aikana näkemäni elokuvat olisivat oman listani kärkipäässä?

Kaksi huippua olen nähnyt jo toistamiseen ja niitä voisin mennä katsomaan vaikka kolmannen kerran!

Ensimmäinen on amerikkalaisen Wes Andersonin upea The Grand Hotel Budapest ja toinen on italialaisen Paolo Sorrentinon Suuri Kauneus.

Grand Hotelin juonta ei voi edes kertoa. Se on nähtävä.

Niin myös Sorentinon Oscarilla palkittu elokuva. Ihmeellisen haikea tarina, jossa liikutaan Roomassa, käsitellään ikävystymistä, ikääntymistä, kuoleman lähestymistä…

Uskokaa minua. Kumpikin elokuva tarjoaa epätavallisia, hienoja elämyksiä!

Ja sitten taas syksyllä leffakerhoon!

Leena Karo

toimittaja, työskentelee Harmaa Entertainment pr- ja viestintätoimistossa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *