Viikon vinkki, tekstiilisuoja

Juhlaliina on silitetty huolella. Kyllähän se harmittaa, jos joulupöydässä rosollia, kahvia tai viiniä tippuu puhtaalle liinalle. Katastrofin voi kuitenkin välttää.

Käsittelen niin liinat kuin vaatteetkin tekstiilisuojalla. Suihkuttelen suoja-ainetta aina uusille tuotteille ja uusin käsittelyn parin, kolmen pesun jälkeen.

Tekstiilisuoja säästää hermoja ja pesuja. Jos käsittelyn tekee huolella (= käsiteltävä tuote näyttää kostealta), kaatunut neste ei imeydy tekstiiliin, vaan jää isoina ”nestehelminä” kankaan pinnalle, josta sen voi imeyttää vaikkapa talouspaperiin. Liina tai vaate on tämän jälkeen puhdas ja kuiva.

Tärkeää on, että käsiteltävä tuote on puhdas.

Käsittely ei muuta kankaan tuntua eikä heikennä sen hengittävyyttä.

Joku tietysti ajattelee, että tämä on yksi lisäkemikaali. Totta. Mutta mielestäni tätäkin pitää arvioida kokonaisuutena: suojakäsittely säästää pesuainetta, vettä ja käsiteltävää tuotetta, koska tekstiiliä ei tarvitse pestä niin usein. Kokonaiskemikaalikuormitus on kuitenkin vähäisempi kuin käsittelemättömän, likaantuneen tuotteen jatkuvan pesun aiheuttaman.

Suihkuttele tuotteita esimerkiksi kylpyhuoneessa (älä ainakaan tilassa, jossa parketti, koska se tulee todella liukkaaksi). Tuotteessa on aika vahva tuoksu, joka häviää nopeasti. Käsitelty tuote on käyttövalmis tunnin, kahden kuluttua käsittelystä.

Tekstiilisuojat maksavat merkistä ja pullokoosta riippuen alkaen noin 11 eurosta. Yhdestä pullosta saa suihkuteltua useamman liinan tai vaatteen.

Olen suihkuttanut joulupöydän juhlaliinan ja pienen pöydän pellavaliinan. Eipähän tarvitse kesken ruokailun tai joulunvieton liinoja vaihdella.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *