Naiselo 45+
Naiselo 45+

Viikonlopuksi Tampereelle

Piipahdin viikonloppuna Tampereella kaverini tupaantuliaisissa. Samalla päätin haahuilla kaupungilla turistina. Kuljin minne nokka osoittaa. Vain yhden kohteen olin päättänyt etukäteen.

Se oli uusi kahvila-lounasravintola Bakery Cafe, joka sijaitsee Tuomiokirkonkatu 26:ssa. Kahvila on tyylikäs. Tupa oli täynnä molemmilla käyntikerroilla.

Leivokset
Söin ihanan metsämarjaleivoksen, joka näytti makealta, vaan ei sitä ollutkaan.  Leivos oli kaunis päältä ja raikkaan herkku sisältä.

Tampereen Bakery Cafe2

Toisena päivänä testasin salaattia. Sen voi koota mielensä mukaan.  Sekin oli raikas, tuore ja runsas. Ei jäänyt nälkä. Tulossa on keittolounas ja aamupuuro. Parin viikon päästä alkaa viinitarjoilu. Kokeile myös itse keitettyä inkiväärijuomaa!

Kukkatori

Kahvilan vieressä on ihana kukkakauppa nimeltään Kukkaikkuna. Teki mieli ostaa mukaan vaikka mitä. Onneksi järki voitti. Tulomatkalla Tampereelle raahasin junalla pääkaupunkiseudulta pari omenapuuta tupareihin. Oli kyllä kiva palata kotiin ilman moisia kantamuksia.

Kahvilaa vastapäätä on Naapuri-sisustuskauppa, jossa on myös kahvila sekä Putiikki Rannalla –lifestylemyymälä. Putiikilla on oma neulemallisto, nimeltään Pura. Sen villa on taattua kotimaista laatua ja tuotteet myös valmistetaan Pirkanmaalla. Suosittelen, hinta-laatusuhde on hyvä.

Pura
Kyselin tupareissa paikallisilta, mikä on juuri nyt se näyttely, joka kannattaa katsastaa. Suositus oli Särkänniemen takana sijaitseva Sara Hildénin taidemuseo, ja siellä oleva kuvanveistäjä Ron Mueckin näyttely. Esillä on 10 teosta, joita ei ole koskaan aiemmin esitelty Pohjoismaissa.

Mueck2
Osa ihmisveistoksista on jättikokoisia, osa pieniä. Yhteistä kaikille on toden tuntu. Hätkähdin, onko kyseessä sittenkin elävä olento. Välillä tuli tunne, että joku tuijottaa.

Mueck1

Kannattaa ensin katsastaa veistokset ja vasta sitten katsoa niiden tekemisestä kertova video. Varaa aikaa, sunnuntai-aamuna oli jo yhdentoista maissa pientä jonoa sisään. Näyttely on avoinna 16.10.2016 saakka.

Kun palaat näyttelystä, jää vielä toviksi hurvittelemaan Särkänniemen huvipuistoon. Ainakin minulle tuli mukavia lapsuusmuistoja mieleen.

Sini

PS Viihdepalatsissa Hämeenkatu 30:ssä on Soile Yli-Mäyryn Asvalttivalo-näyttely, jossa on maalauksia ja lasiveistoksia vuosien varrelta. Näyttely on avoinna 17.8.2016 saakka.

Kommentit (1)

  1. Sini Kesänen

    Lukijamme Eija Koski vinkkasi, että kannattaa piipahtaa myös Finlaysonin Art Areassa, jossa on Samuli Heimosen näyttely.
    Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *