Viisi syytä reissata Kroatiaan

Vietin ensimmäisen Kroatia-lomani syyskuun lopussa – ja ihastuin. Viikko pienessä kylässä Dubrovnikin kyljessä, päivämatkoja lähiseiduille ja Montenegroon rytmittivät lomaa.

1 Kirkkaat vedet

kroatia meri
Kristallinkirkas vesi on Kroatia valtteja.

Turkoosi, kirkas ja puhdas meri. En lakannut ihastelemasta sitä. Pienellä reittiveneellä siirryttäessä kylästämme vaikkapa Dubrovnikiin pohja näkyi laiturin päässä, mutta myös vähän kauempanakin.

kroatia veneessä
En väsynyt meren tuijotteluun.

Vesipedot ilahtuvat puhtaista vesistä. Syyskuun lopulla merivesi oli jopa selvästi lämpimämpää kuin hotellin uima-altaan.

2 Hyvä ruoka

Söimme koko viikon erinomaista ruokaa. Tarjolla oli aina tuoreita ja maukkaita hedelmiä ja vihanneksia. Nautimme hotellissa vain herkulliset aamupalat. Vaihtoehtoja oli paljon puurosta hedelmiin, leikkeleisiin, vihanneksiin ja makeisiin.

Illalliset söimme aina jossain muualla paikkoja vaihdellen. Jokainen ateria oli herkullinen. Tulee vieläkin vesi kielelle, kun muistelee vaikkapa kalaruokia tai risottoa. Nam. Ja hintatasokin oli inhimillinen.

3 Miellyttävä sää

Syyskuun lopulla Kroatian sää oli ihanteellinen lomalaisen kannalta: lämpötila oli helteinen, mutta ei liian kuuma. Keskikesällä tilanne voi tietysti olla toinen. Lomamme aikana mereltä kävi kevyt henkäys, joka tuntui miellyttävältä.

kroatia hotelli
Auringonpalvojat nauttivat Kroatian lämmöstä.

4 Lyhyet etäisyydet ja korkeuserot

Emme halunneet asua Dubrovnikissa, vaan valitsimme rauhallisemman Cavtat-kylän, joka on Dubrovnikin kyljessä. Siitä oli helppo ja nopea piipahtaa katsomaan Dubrovnikin historiallisia nähtävyyksiä, piipahtaa taidenäyttelyssä ja lähteä päiväksi Montenegroon.

kroatia taiteilijakoti
Paikallisen, kuolleen taitelijan taitelijakoti oli löytö.

Tuolla alueella on suuria korkeuseroja. Kävely kylästä toiseen kävi myös kuntoilusta – ja sehän on hyvä asia, jos jalat ovat kunnossa.

5 Lyhyt lento ja järkevänhintaiset hotellit

Noin kolmen tunnin lento on miellyttävä. Siinä ei ehdi pitkästyä eikä puutua.

Hotellien hintataso ei ainakaan viime syyskuussa ollut päätähuimaava. Hyvätasoisessa hotellissamme oli pieni, mutta käyttökelpoinen kuntosali, kauneushoitola, runsaasti ilmaista liikunta-aktiviteettiä, hyvä allasalue ja se oli rannalla, mikä oli todella kiva. Omalta parvekkeelta näki meren. Ei huono.

kroatia hotellin parvekkeelta
Kroatian hotellien hintatasoa voi pitää kohtuullisena.

Kaisa

Lue lisää:

Kroatia – huviajelu Dalmatian rannalla

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *