Vilkkuvat olkaimet

”Miksi kukaan ei ratkaise vilahtelevien rintaliiviolkaimien ongelmaa? Liivieni olkaimet vilkkuvat, jos puen päälleni hihattoman puseron,” hämmästeli yksi tuttu viikko sitten.

Lämpimät säät ovat innostaneet vaihtamaan hihalliset vaatteet hihattomiin (ainakin jotkut ovat vaihtaneet). Tämä tuo mahdollisesti rintaliiviongelman.

Millaiset liivit pitäisi laittaa mekon tai topin alle, jos vaatteen käsiaukot viistottuvat lähelle kaulan tyveä? Silloinhan monien rintaliivien olkaimet jäävät näkyviin. Rintaliivit, joiden olkaimet voi laittaa ristiin, tai olkaimettomat liivit voivat olla ratkaisu. Tosin suuririntaiset harvoin haluavat käyttää olkaimettomia liivejä.

Entä sitten kapeaolkaimellinen mekko? Sehän helposti jättää liivin olkaimet näkyviin. Se on epäsiistiä ja antaa huolittelemattoman kuvan.

Harvassa vaatteessa on tehtaalla ommellut nauhat, jotka pitävät liivin olkaimet paikallaan.

Nyt sitten niksi-Kaisan vinkki: olen laittanut joihinkin ”kriittisiin” vaatteisiin tällaiset kapeasta nauhasta. Ne helpottavat elämää.

Tarvitset

pari pientä pätkää kapeaa nauhaa

kaksi pientä nepparia (painonappia) tai kapeaa tarraa

lankaa

silmäneulan

Tee näin

Leikkaa nauhasta kaksi vaatteen olkaimia hieman pidempää pätkää (jotta saat käännettyä nauhaa molemmista päistä sisään > nauha ei purkaudu pesuissa).

Ompele nauhan ensimmäinen pää vaatteen olkaimen sisäpuolelle.

Ompele nauhan toiseen päähän painonapin ensimmäinen osa ja toinen osa vaatteeseen.

Nyt ompelutyö on valmis. Sitten vain sujautat rintaliivin olkaimet nauhan alle ja painat nepparin kiinni. Ja olkaimet pysyvät paikallaan!

rintaliiviolkaimet piiloon

 

Tällaiset apunauhat auttavat myös sinua, jolla on kapea olkalinja. Sehän on ikävää, jos liivien olkaimet tippuvat koko ajan (vaikka koko olisi oikea),  onpa päällä sitten hihaton tai hihallinen vaate.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *