Voileipäkakku lasissa mukaan vaikka vappupiknikille

Vappu kolkuttelee jo ovella. Iso juhlat eivät vielä onnistu, mutta kevättä voi juhlistaa vaikka ulkona piknikillä muutaman ystävän kera. Valmista suolainen herkku, voileipäkakku lasissa, etukäteen vaikkapa kertakäyttölaseihin ja nappaa reppuun mukaan. Tämä maljakakku näyttää upealta ja on helppo syödä.

Ruokatoimittaja Marita Joutjärven laatima maljakakku- eli voileipäkakku lasissa – -ohje on edelleen yksi toiveuusinnoista. Se kertoo, että idea on loistava, ohje onnistunut ja  helppo toteuttaa. Kaisa on tarjonnut maljakakkuja omissa parvekebileissään (ennen koronaa) ja Sini pienissä ystävätapaamisissa.

Voileipäkakku lasissa -piknikversion saat tekemällä maljakakun muoviseen kestolasiin tai jalalliseen kertakäyttölasiin.

Suolainen maljakakku on näyttävä tarjoiltava.
Valmisannos lasissa on juuri sopivan kokoinen.

Juhlapöytä saa aivan uuden ilmeen tällä modernin tyylikkäällä ja trendikkäällä tarjoiluidealla.

Näistä aineksista syntyy näyttäviä lasillisia suolaista tarjottavaa.

KALAISET MALJAKAKUT

noin 16 annosta

400—500 g vaaleaa täysjyväleipää
noin 100 g pakasteherneitä

LOHIMOUSSE
noin 500 g lämminsavulohta (perattuna)
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rs (200 g) yrtti- tai pesto-sitruunatuorejuustoa
1 rs (250 g) mascarponea
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl basilikaa silputtuna
1 tl sitruunapippuria

KORISTEEKSI
herneitä
basilikaa
sitruunaviipaleita

ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.

HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.

MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.

KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.

KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.

VINKKI!

  • Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
  • Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
  • Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat.

SALAMIMALJAKAKUT

noin 16 annosta

noin 180 g hapankorppuja
noin 400 g tummaa, pehmeää täysjyväleipää
1 dl pieniä kapriksia

SALAMIMOUSSE
noin 150 g salamia
2 dl kuohukermaa
1 rs (250 g) valkosipulituorejuustoa
noin 200 g aiolia (valkosipulimajoneesia)
½ dl persiljasilppua
½ dl ruohosipulisilppua
½ tl mustapippurirouhetta

KORISTEEKSI
kapriksia
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia

HIENONNA molemmat leivät erikseen monitoimikoneessa rouheeksi. Yhdistä murut.

LEIKKAA salami pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma.

MITTAA kulhoon juusto, majoneesi, yrttisilput ja pippuri. Sekoita ainekset tasaiseksi. Nostele mukaan salamipalat ja kermavaahto. Tarkista maku.

KOKOA ainekset kerroksittain laseihin. Ripottele pohjalle leipämuruja pohjalle, lusikoi päälle moussea ja kapriksia. Tee samoin toinen kerros ja jätä moussea päällimmäiseksi.

KORISTELE annokset kapriksilla, tomaateilla ja yrteillä.

Jos tarjoilet sisätiloissa, valitse varastostasi kauneimmat lasit voileipäherkun tarjoiluun.

Mitä erilaisempia laseja käytät, sen kiinnostavammilta maljakakut näyttävät.

Voileipäkakkulasillisia on helppo lisätä pöytään menekin mukaan. Silloin ne säilyvät raikkaan viileinä.

Maukkaita makuja, iloisia tapaamisia ja juhlia!

Kaisa ja Sini

Nämäkin sopivat vapputarjoiluun

Ihanat piiraset alkukesän brunssipöytään

Vapun klassikkoruuan uusi kuosi, joka kelpaa paremmillekin vieraille

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *