Voileipäkakku lasissa mukaan vaikka vappupiknikille
Vappu kolkuttelee jo ovella. Iso juhlat eivät vielä onnistu, mutta kevättä voi juhlistaa vaikka ulkona piknikillä muutaman ystävän kera. Valmista suolainen herkku, voileipäkakku lasissa, etukäteen vaikkapa kertakäyttölaseihin ja nappaa reppuun mukaan. Tämä maljakakku näyttää upealta ja on helppo syödä.
Ruokatoimittaja Marita Joutjärven laatima maljakakku- eli voileipäkakku lasissa – -ohje on edelleen yksi toiveuusinnoista. Se kertoo, että idea on loistava, ohje onnistunut ja helppo toteuttaa. Kaisa on tarjonnut maljakakkuja omissa parvekebileissään (ennen koronaa) ja Sini pienissä ystävätapaamisissa.
Voileipäkakku lasissa -piknikversion saat tekemällä maljakakun muoviseen kestolasiin tai jalalliseen kertakäyttölasiin.
Juhlapöytä saa aivan uuden ilmeen tällä modernin tyylikkäällä ja trendikkäällä tarjoiluidealla.
KALAISET MALJAKAKUT
noin 16 annosta
400—500 g vaaleaa täysjyväleipää
noin 100 g pakasteherneitä
LOHIMOUSSE
noin 500 g lämminsavulohta (perattuna)
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rs (200 g) yrtti- tai pesto-sitruunatuorejuustoa
1 rs (250 g) mascarponea
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl basilikaa silputtuna
1 tl sitruunapippuria
KORISTEEKSI
herneitä
basilikaa
sitruunaviipaleita
ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.
HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.
MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.
KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.
KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.
VINKKI!
- Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
- Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
- Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat.
SALAMIMALJAKAKUT
noin 16 annosta
noin 180 g hapankorppuja
noin 400 g tummaa, pehmeää täysjyväleipää
1 dl pieniä kapriksia
SALAMIMOUSSE
noin 150 g salamia
2 dl kuohukermaa
1 rs (250 g) valkosipulituorejuustoa
noin 200 g aiolia (valkosipulimajoneesia)
½ dl persiljasilppua
½ dl ruohosipulisilppua
½ tl mustapippurirouhetta
KORISTEEKSI
kapriksia
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
HIENONNA molemmat leivät erikseen monitoimikoneessa rouheeksi. Yhdistä murut.
LEIKKAA salami pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma.
MITTAA kulhoon juusto, majoneesi, yrttisilput ja pippuri. Sekoita ainekset tasaiseksi. Nostele mukaan salamipalat ja kermavaahto. Tarkista maku.
KOKOA ainekset kerroksittain laseihin. Ripottele pohjalle leipämuruja pohjalle, lusikoi päälle moussea ja kapriksia. Tee samoin toinen kerros ja jätä moussea päällimmäiseksi.
KORISTELE annokset kapriksilla, tomaateilla ja yrteillä.
Mitä erilaisempia laseja käytät, sen kiinnostavammilta maljakakut näyttävät.
Voileipäkakkulasillisia on helppo lisätä pöytään menekin mukaan. Silloin ne säilyvät raikkaan viileinä.
Maukkaita makuja, iloisia tapaamisia ja juhlia!
Kaisa ja Sini
Nämäkin sopivat vapputarjoiluun
Ihanat piiraset alkukesän brunssipöytään
Vapun klassikkoruuan uusi kuosi, joka kelpaa paremmillekin vieraille