Vuorokauden irtiotto arjesta

Jos arki ja kiire tuntuvat kaatuvan päälle, jo vuorokauden irtiotto auttaa ja rentouttaa. Ainakin minä palasin rentoutuneena ja rauhallisena Yasuragi-kylpylästä naapurimaasta. Olen käynyt kylpylässä pari kertaa ja molemmilla kerroilla olen nauttinut täysillä.

Parinkymmenen minuutin automatkan päässä Tukholmasta sijaitseva Yasuragi antaa virikkeitä kaikille aisteille. Vanha ammattiyhdistyksen entinen betoninen koulutuskeskusmöhkäle on jo vuonna 1977 muokattu minimalistiseksi japanilaiseksi kylpyläksi. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvän kylpylän ikkunoista avautuu merimaisema ja mäntymetsä.

Hitautta, harmoniaa ja sisäistä rauhaa
Kylpylän konseptissa tykkään siitä, että kaikki on mietitty valmiiksi. Mukaan ei välttämättä tarvitse kuin hammasharjan. Tavoitteena on, että murheet, kiire ja ristiriidat riisutaan mielestä samalla kun pukeudutaan huoneen hintaan kuuluvaan yukataan. Sitä suositellaan käytettävän koko vierailun ajan, myös ravintoloissa. Jalat sujautetaan tohveleihin, joilla ei voi kävellä liian kovaa. Myös uimapuvun saa kylpylästä. Saunoissa ja huoneissa on pesuaineet ja voiteet.

Japanilainen kylpy
Vierailu kannattaa aloittaa japanilaisella kylpyrituaalilla. Puupallilla istuen pestään rauhassa sisäänpäin kääntyen ulkopuoli puhtaaksi. Sielua rauhoitetaan kuumilla ja kylmillä kylvyillä. Kannattaa pulahtaa ulkoaltaisiin lillumaan. Etenkin talvihuurussa kynttilöiden tuikkeessa tähtitaivaan alla tunnelma on uskomattoman hieno. Ei ihme, että ruotsalaiset tykkäävät viettää täällä viikonloppujaan tai käydä päiväseltään.

Nauti hoidoista

Hoitolan hieronnat ja hoidot ovat laadukkaita. Tykkään erityisesti vartalohieronnoista ja -hoidoista. Tarjolla on perinteisen hieronnan lisäksi muun muassa shiatsu-, aromaterapia-, jooga- ja bambuhierontaa. Viimeksi kokeilin bambuhierontaa, joka tuntui ihanan rentouttavalta, silti se laukaisi kipeytyneet lihakset. Hoitojen hinnat vaihtelevat hoidon pituuden ja myös päivän mukaan, mutta ovat suurin piirtein kotimaan hintojen tasolla.

Kokeile uutta
Mielenrauhaa voi harjoittaa Yasuragi-joogatunnilla tai tiibettiläisten laulavien kulhojen säestämänä meditoiden. Omia lihaksia voi stimuloida Do In –itsehieronnan avulla. Saunajooga kylpylän uudessa ulkosaunassa on kokeilun arvoista. Joogan jälkeen pulahdettiin kylmään ulkoaltaaseen. Lepohetki kuin laineilla kelluvassa keinuvassa tuolissa kruunasi täydellisen kehon virkistyksen.

Syö hyvin
Täällä kannattaa maistella sakea, jos ei siihen ole aiemmin tutustunut. Ruoka on hyvää jokaisessa ravintolassa ja aamiaisellakin. Jos kukkaro kestää, kokeile Teppanaki-ravintolan illallista, jonka kokki valmistaa pöydässä. Sen kaveriksi kannattaa ottaa juomamenu, jonka juomat on mietitty kullekin ruokalajille sopivaksi. Nam.

Sini
Kuvat Sini ja Yasuragi

Lue lisää yasuragi.se

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *