Vuorokauden minilomalla

Pakko myöntää, ettei laivaristeily naapurimaihin ole meitä kummemmin houkutellut. Nyt kuitenkin mieli muuttui. Yllätyimme, risteily voi olla myös rauhoittava ja rentouttava miniloma.

Rauhallinen tunnelma, kaunis sisustus, hyvä ruoka ja vuode. Tällaiset asiat eivät hevin tule mieleen Ruotsin lautalla. Mutta Viking Grace -laivalla ne toteutuvat, ainakin alkuviikon lähdöllä.

Vuorokaudessa ehti yllättävän paljon. Laiva lähti illalla yhdeksän maissa. Söimme illallista hyvin Oscar a la carte -ravintolassa. Äyriäisvati oli mukava ja runsas yllätys. Muutkin ruuat hyviä ja annokset runsaita.

Samassa ravintolassa kannattaa syödä myös aamiainen. Taustalla soi pianomusiikki livenä, lasissa kuplii kuohujuoma ja ikkunoiden takana lipuu kaunis saaristolaismaisema.

Tax free -myymälä on kuin pieni tavaratalo. Laatumerkkien valikoima on ilahduttavan runsas: tuttujen luksusmerkkien lisäksi Tom Fordin hajuvedet yksinoikeudella Suomessa, hinta-laatusuhteeltaan hyvät Rituals-ihonhoitotuotteet, Victoria’s Secret, Calvin Kleinin alus- ja uima-asut, valtavan laaja viskiosasto ja oluttarjonta ja tietenkin viinejä ja sampanjaa.

Ravintoloita ja kahviloita on tunnelmasta toiseen. Känniörveltäjiä ei näkynyt ollenkaan, rauhallisia nautiskelijoita kyllä.

Paluupäivänä kannattaa piipahtaa myös uudistetulla spa-osastolla. Lue siitä tarkemmin huomisesta postauksesta.

Pääkaupunkilaisen näkökulmasta ainoa miinus on, että laivan kotisatama on Turku. Mutta nopsastihan sinnekin pääsee junalla tai bussilla.

Aion mennä uudelleen keväämmällä, kun aurinko paistaa ja päivällä voi istuskella laivan yläkannella maisemia katsellen.

Sini

Naiselo45+ tutustui laivaan Viking Linen kutsuvieraina.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *