Naiselo 45+
Naiselo 45+

Waltteri Torikan lumoissa

Ystäväni oli aivan innoissaan: Sain liput Waltteri Torikan konserttiin muutaman kuukauden päähän. Lähdetkö mukaan?

Emmin, mutta lupasin lähteä. Olin toki nähnyt miehen laulavan Tähdet, tähdet –ohjelman viimeisessä jaksossa, mutta en ymmärtänyt, mikä tässä nyt oli niin ihmeellistä.

Kyseinen Waltteri Torikka Trio plays Tapio Rautavaara –konsertti oli viime sunnuntaina. Nyt ymmärrän, mistä on kyse. Ihana elämyshän kokonaisuus oli.
Torikka laulaa hyvin. Hän on kiinnostava yhdistelmä vaatimatonta poikamaisuutta ja muhkeaa klassisesti koulutettua ääntä.

Torikan, kitaristi Juha Savelan ja kontrabasisti Eero Ignatiuksen muodostama trio soitti varmasti ja hyvin yhteen. Rautavaaran musiikista saatiin uusi näkökulma esiin. Mukana oli myös klassista, musikaalia ja Jari Sillanpään hittikin. Osa kappaleista näkyy olevan youtubessa, käypä kuuntelemassa. Toki musiikki soi paremmin livenä paikan päällä.

Ja se tunnelma. Hyväntuulisesti soitettua ja esitettyä hyvää musiikkia, rento ja kannustava fiilis. Jos Waltteri Torikka konsertoi lähiseudulla, mene ihmeessä kuuntelemaan. Tai kyllä kannattaa kauemmaksikin lähteä.

Jos et pääse konserttiin, osta levy. Torikan sooloalbumi Sydän ilmestyy 16.10. Levyllä hän laulaa klassista, musikaalisäveliä ja myös iskelmää Jyväskylän sinfoniaorkesterin tahdittamana.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *