Plainsongs
Plainsongs

Hyvinkää

1. Yksi Rockfestin lavoista on nimeltään Perkele Stage. Tapahtuman visuaalisessa ilmeessä toistuu pirunsarvimerkkiä tekevä käsi. Ehkä rock-meininki ehtyisi, ellei festivaalivieraille kerrottaisi, että tämä on rock-meininkiä.

2. Ozzy Osbourne kieltää valokuvauksen hiukan ennen keikan alkua. Hän kipittää lavalle kauniisti föönatuissa hiuksissaan ja täyttää joulukuussa seitsemänkymmentä. Taustalla seisoo monimetrinen tummanharmaa risti. Kuvatkaa kuitenkin.

3. Urinaalijonossa:

– Siis toi tyyppi oli Holopaisen veljen vaimon veli?

– Eiku Holopaisen vaimon veljen… Eiku.

– Just niinku sanoin: veljen vaimon veli.

Molemmat katsovat yläviistoon. Katson sinne myös kuin tavoittaakseni vastauksen. Laskeskelen, mitä veljen vaimon veli tarkoittaa.

– Juu, niin se menee. Mä en oo juonu viimeks ku vappuna. Sen huomaa.

– Todellakin huomaa.

4. Päätän ostaa retrohenkisen Diary of a Madman -kiertuepaidan. Pyydän koot S ja M näytille. Myyjä ottaa liioitellun takanojan, laittaa leukansa kädelleen ja toteaa, että M olisi varmaan sopiva. Loukkaannun ja haluaisin poistua, mutta jonotin kauan.

5. Juhlivan Suomen tunnistaa metrilakusta. Olut, kahvi ja jäätelö vaikuttavat kaikkialla, myös apatiassa. Metrilakua myydään vain siellä, missä pidetään hauskaa: markkinoilla, eukonkannossa, Särkänniemessä ja sadoilla erilaisilla festivaaleilla. Saako Sidewaysista metrilakua? Toivottavasti.

6. ”Mun mies on hävinny. Sovittiin, että nähdään samassa paikassa. Suunnilleen tässä. Iltapäivällä katottiin Timo Rautiaista tässä. Ja nyt se on vittu hävinny jonnekin ja mulla on kaks juomaa. Voitko pitää toista kun soitan sille? Nyt se ei vittu vastaa. Siis mulle tää ei oo niin tärkeetä, oon nähny Ozzyn ja Wylden monta kertaa. Mä oon tavannukin Wylden. Mut mun miehelle tää on eka kerta ja mä haluisin, että me koettas se yhessä. Vastaa nyt vittu. No niin, missä sä oot? Eturivissä? Et ihan eessä? Mitä se tarkottaa? En mä nyt pääse sinne näiden lonkeroiden kanssa, jengiä on tossa aika paljon. Oikeesti: mä haluisin, että koettas tää yhessä. Sulle tää on tärkeetä, ei mulle.”

7. ”Bark at the Moonin” kliimakseissa voi huutaa ”Bark at the Moon” niin kovaa, että sattuu ja hymyilyttää. Juuri ”No More Tearsin” aikana silmät kostuvat.

8. Shuttle bus -kuljetus kestää viisi minuuttia. Nuori mies ehtii käyttää sanaa ”muikkeli” ainakin kymmenen kertaa.

9. Myös Zakk Wyldella on Diary of a Madman -paita. Hän on 51-vuotias, mikä tuntuu vaikeammalta käsittää kuin Ozzyn ikä. Wylde soittaa ”Mr. Crowleyn” painavasti ja pelkistetysti, mutta pahoinpitelee Black Sabbathin ”War Pigsin”. Hän on antanut nuorimmalle lapselleen nimen Sabbath Page. Kunniaa voisi osoittaa myös lavalla.

Miltä näyttää Sabbath Pagen tulevaisuus?

10. ”It’s fuckin’ cold in here”, Ozzy huudahtaa ja on oikeassa. Tutustuin häneen yli kaksi vuosikymmentä sitten. Silloin Ozzy oli tehnyt soolouraa vajaat kaksikymmentä vuotta. Kahden vuosikymmenen kuluttua hän on kai kuollut. Laitan lapaset. It’s fuckin’ cold in here.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *