Helsinki ilman natseja

Helsinki ilman natseja -mielenosoitus vastustaa itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestettäviä äärioikeistolaista tapahtumia. Hakaniemessä kokoontuva mielenosoitus kulkee Helsingin keskustan läpi tavoitteenaan tehdä näkyväksi, etteivät fasistit ja natsit ole tervetulleita kaduillemme. Facebookissa tapahtumaan oli sunnuntai-iltaan mennessä ilmoittautunut yli 1000 osallistujaa.

23561762_1188026524634119_2492171374710602991_n

Tapahtuman järjestäjät näkevät äärioikeiston olevan akuutti uhka marginalisoiduille ryhmille sekä näiden puolustajille. Äärioikeistolaisten ryhmien kasvu ja politiikan vahvistuminen ovat johtaneet jo väkivallan kasvuun niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Kohti vapautta on juuri kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) järjestämä natsistinen mielenosoitus, jonka yhteydessä järjestävän tahon nimeä ei ole mainittu. Lisäksi itsenäisyyspäivänä järjestetään epäpoliittiseksi naamioitu 612-soihtukulkue, jonka taustalla kuitenkin vaikuttavat äärioikeistolaiset toimijat. Esimerkiksi juuri PVL on ollut aloitteellinen sen järjestämisessä ensimmäisestä kulkueesta lähtien.

”On tärkeää vastustaa äärioikeistolaisia liikkeitä jo ennen kuin ne onnistuvat luomaan itselleen kasvualustan, joka mahdollistaisi niiden harjoittaman ihmisvihamielisen toiminnan laajemmassa mittakaavassa. Tasavertaisten ihmisoikeuksien puolustaminen on jokaisen asia, ja olemme tyytyväisiä siihen, että tapahtumamme on herättänyt tänäkin vuonna näin paljon kiinnostusta”, toteaa Kaisa Liljanto Helsingin vasemmistonuorista.

Helsinki ilman natseja -mielenosoitukselle ovat osoittaneet tukensa yli toistakymmentä yhdistystä, nuorisojärjestöä, yhteisöä ja muuta toimijaa, kuten esimerkiksi FemF – Feministinen foorumi, Right to live -verkosto, Voima-lehti sekä Kirjailija- ja taiteilijayhdistys Kiila ry. Tapahtuman järjestävät A-ryhmä ja Helsingin vasemmistonuoret, ja sinne on organisoitu bussikuljetuksia ainakin Tampereelta, Kuopiosta, Joensuusta ja Kotkasta.

Mielenosoitus kokoontuu Hakaniemen torilla keskiviikkona 6.12. klo 15:15, josta se lähtee liikkeelle kohti Helsingin keskustaa. Mielenosoitukseen ei toivota puoluetunnuksia, valtioiden lippuja tai autoritarismia edustavia symboleita.

 

Tapahtuman virallinen tiedote, julkaistu sellaisenaan

Kommentit (9)
  1. Äärioikeistolaiset natsit ovat vain muunnelma sosialisteista. Hehän olivat alunpitäen (kansallis)sosialisteja ja taistelivat katujen herruudesta muita sosialisteja vastaan. Ihan sama mitä sosialisteja, kaikki näyttävät kannattavan totalitarismia. Etnisten ryhmien dehumanisointi ei eroa millään lailla rikkaiden dehumanisoinnista.

  2. Astro Ahtolainen
    5.12.2017, 16:32

    Helvetin juntit, 612-kulkue ei ole natsikulkue. Ainoa joita stadissa saa pelätä on antifa ja muut terroristit. Kiittäkää olla tänä vuonna rikkomatta paikkoja ja hakkaamatta ketään, pellet.

    1. Kiitämme olla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *