Opas seksuaalisen ahdistelun välttämiseen ja rajanvetoon

Meneekö seksuaaliseksi ahdisteluksi leimaaminen mielestäsi liian pitkälle? Pelkäätkö, että nykyajan hömpötysten johdosta sinut saatetaan vahingossa leimata ahdistelijaksi, vaikka yritit vain antaa positiivista huomiota?

Ei hätää! Näillä helposti sisäistettävillä täsmävinkeillä vältät raastuvan tuosta vaan!

 1. Älä koske ihmiseen ilman lupaa, vaikka itse tykkäisitkin hiplailla itseäsi.
 2. Älä aloita keskustelua kommentoimalla toisen ulkonäköä ja odota havainnostasi kiitollisuutta.
 3. Älä aloita keskustelua kuvailemalla hypoteettista seksiaktianne, ellet neuvottele maksullisesta seksistä ihmisen kanssa, jonka täydellä varmuudella tiedät myyvän neuvottelun aiheena olevia palveluita. Ymmärrä tällöinkin noudattaa sinulle asetettuja rajoja.
 4. Jos treffipyyntöösi/keskustelunavaukseesi/lähestymisyritykseesi/kosketteluyritykseesi vastataan ei, älä jatka sitä mitä olitkaan tekemässä. Lopeta se.
 5. Ei. Lopeta se.
Kommentit (3)
 1. Käyn aika usein itähelsingissä puhoksen ostokeskuksessa. Melkein aina kun kysyn mies(oletetulta)myyjältä jotain hän ojentaa kätensä ja koskettaa olkapäätäni ennen kuin rupeaa vastaamaan. Mitä minun pitäisi tehdä? Kenelle pitäisi ilmoittaa?

  1. Aloita vaikka hänen esimiehestään.

   1. Kiitos vinkistä. Ensin ajattelin, että seuraavalla kerralla vedän heti turpaan, teen rikosilmoituksen ja pöyristyn twitterissä, face-bookissa ja v-kontaktissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *