”Kirjojen Netflix” Oyster panee lapun luukulle

oyster-books-images-e1442877050239
Oyster Books

”Kirjojen Netflixinä” tunnettu palvelu Oyster lopettaa toimintansa. Tämä on uutinen. Oysterin piti olla se paras ja kaunein syö-niin-paljon-kuin-jaksat-palvelu. Ja se on todella hyvä. Valikoiman kattavuus on suunnilleen samaa luokkaa kuin Spotifyllä, hintaa on vain kympin kuussa ja käytettävyys huippuluokkaa. Mutta ei näköjään toimi.

Sulkemisen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Palvelun rakentamiseen oli käytetty 17 miljoonaa dollaria riskirahaa, joten palvelun taustalla oli monenlaisia intressejä. Suurin osa Oysterin tiimistä menee Googlen kirjapalveluun töihin, mutta Google kieltää ostaneensa Oysterin. Oli miten oli, palvelu ei ole ollut jymymenestys, jos se lopetetaan.

Jo keväällä näytti siltä, että Oysterin malli ei toimi, kun se joutui avaamaan kirjakaupan buffet-mallinsa rinnalle, mutta ehkä lopettaminen silti on hiukan yllättävää. Semminkin kun vastaavia palveluita avataan ympäri maailmaa koko ajan. Suomeenkin huhutaan olevan tekeillä ainakin kaksi erilaista kuukausimaksupalvelua. Mutta Oysterilla oli kaikki eväät menestyä. Ehkä on tosiaan uskottava, että kuukausimaksullinen malli ei toimi. Ehkä kirjat ovat erilainen medium.

Kommentit (1)
  1. Suomalainen ”Kirjojen Spotify” Fabula on auennut - Image-blogit
    5.10.2015, 16:10

    […] Suomessa kuin maailmalla. Jopa hurjalla 17 miljoonan dollarin rahoituksella käynnistetty Oyster joutui sulkemaan palvelun vastikään. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö suomalais-latvialainen Fabula voisi onnistua. Toivotan onnea […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *