Sanan voimalla
Sanan voimalla

Järkevää joulua!

Tein toimituksen aamukahvipöydässä gallupin siitä, mitä meidän väkemme toivoisi lahjaksi: ”Villasukkia, lakanoita ja pyyhkeitä. Pehmeät paketit ovat parhaita. Aineettomia lahjoja hyväntekeväisyyteen. Kirjoja, jotka haluan itse valita.”
Suomalaiset ovat järkikansaa. Siksi lahjakulttuurimmekin järkeistyy kaiken aikaa. Enää lahjaksi ei juurikaan osteta koriste-esineitä tai muuta tilpehööriä, jota kukaan ei oikeasti tarvitse. Kun ostetaan vain sitä, mitä tarvitaan, luontokin kiittää. Parhaan lahjan arvo syntyykin kauniista ajatuksesta.
marja_aarnipuro_paakkari8Samaan aikaan joulukaupasta ennustetaan viimevuotista vilkkaampaa. Lahjarumba käynnistyi veronpalautusten maksupäivästä ja black fridayn alennusmyynneistä. Vilkas joulukauppa saattaa ennakoida virkeämpää kaupankäyntiä koko tulevalle vuodelle. Se taas kuulostaa Suomen talouden kannalta hyvältä, sillä kun raha liikkuu, syntyy samalla myös työtä.
Siksi ei ole lainkaan huono asia, että hankimme pukinkonttiin yhdessäolon ja lämpimien pakettien lisäksi älypuhelimia, pelikonsoleita, tietokoneita, televisioita, leluja, keittiötarvikkeita, aktiivisuusrannekkeita, älyvaakoja, virtuaalilaseja ja kuulokkeita. Kirjoja, lautapelejä ja erilaisia valokuvalahjoja.
Kauppakeskuksissa pyöriessämme meidän on kuitenkin hyvä muistaa, että joulu ei ole yltäkylläinen kaikille. Kaikilla ei ole varaa hankkia lahjoja, eivätkä kaikki niitä saa. Vielä ehtii vallan mainiosti osallistua esimerkiksi Hyvä Joulumieli -keräykseen (www.hyvajoulumieli.fi).

Marja Aarnipuro

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *