Katja Ståhl: Tehostakaa, tehostakaa!

Hyvinvointi mahdollistuu ainoastaan, jos talous kasvaa koko ajan. Ja kasvaahan se, kaikilla osa-alueilla, paitsi sote-akselilla. Siellä kasvaa ainoastaan työn määrä. Ja koska työn määrä kasvaa, toimintaa pitää tehostaa. Olen täysin varma, että juuri siihen sote-uudistus tähtää. Haluaisin kuitenkin kantaa muutamalla idealla myös oman korteni kekoon, jos sopii.

Katja Ståhl

Koulujen tehostaminen. Koska olemme kaikki huolissamme tulevaisuuden energiavarannoista, ehdotan, että opettajat polkisivat kuntopyörää samalla kun opettavat. Poljettu energia kanavoituisi suoraan energiaksi, jolla koulu saa esimerkiksi lämmitettyä oppilaiden puolivalmisteruoat. Kivempihän lämmintä ruokaa on jättää yökkäillen lautaselle kuin kylmää. Hyväkuntoinen opettaja myös kestää alansa paineita paremmin.

Terveyskeskusten tehostaminen. Miksei laboratorioissa voi olla niin sanottuja sarjatulivehkeitä, jolla saisi verikokeen napattua samalla kertaa vaikkapa neljältä ihmiseltä? Niin, tätäkään ei varmaan ole tultu ajatelleeksi. Kannattaisiko vähän miettiä.

Linja-autoliikenteen tehostaminen. Ehdotan, että bussin perässä kulkisi traileri, jossa voisi olla vaikka mitä kaupungista toiseen kuljetettavaa tavaraa. Elintarvikkeita, postipaketteja, kotiavaimia. Pysäkeillä ihmiset odottelisivat ehkä siis paitsi bussia, kenties myös tilaamaansa pitsaa.

Median tehostaminen. Koulu-tv ­pitäisi palauttaa takaisin, ja se piilotettaisiin Netflixiin. Jokainen alle 18-vuotias, joka yrittäisi kouluun menon sijaan toljottaa kotona jotain kivaa sarjaa, joutuisikin tuijottamaan hypnoottiseksi rakennettua koulu-tv:tä. Oppi valuisi kaaliin ihan vahingossa ja ­suomalaisten koulutustaso nousisi kohisemalla.

Hieronta. Ei ole mitään syytä miksi hierojan pitäisi hieroa kummallakin kädellä yhtä ihmistä. Voittaisimme uusin keinoin ”Maailman vetrein kansa” -kilpailun heittämällä ja kustannuksetkin saataisiin kuriin. Todelliset osaajat kehittäisivät itseään niin, että askeltaisivat vaikeimpien tapausten selän päällä samalla kun hierovat kahta selkää.

Riehuvat lapset. Ylienergisiin lapsiin pitäisi sijoittaa energian talteenottojärjestelmä. Ei ole mitään järkeä kirkua sekoilevalle piltille, kun yliampuvan käytöksen voi ottaa talteen. Perheiden yhteishenki paranisi ja sähkösaunat saisivat olla päällä yötä päivää. Myös iloisen väriset kausivalot voisivat ilahduttaa pihapiirejä läpi vuoden.

Poliitikot. Koska me kumminkin maksamme poliitikoille ihan kunnollista liksaa, on täysin kohtuullista, että otamme heistä kaiken irti. Ehdotankin, että poliitikot osallistuisivat lääkekokeisiin aina nukkuessaan. Näin lääketeollisuutemme kokisi räjähtävän nousun, tiede pompsahtaisi aivan uudelle tasolle ja poliitikot saisivat korvaamatonta informaatiota terveydentilastaan.
Mikäli jokin menisi pieleen, kenenkään ei tarvitsisi selvittää mikä, sillä tieto olisi jo päättäjillä. Jos joku kuolisi, se olisi inhottavaa, mutta hei, rapatessa roiskuu. Ehkä näin muodoin vakuutusyhtiötkin saataisiin kuriin.

Lämpimin terveisin Huolestunut kansalainen.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *