Sanan voimalla
Sanan voimalla

Marja Aarnipuro: Yhden naisen show

Saara Aalto on sitkeä sissi. Sijoitus kärkikolmikkoon Talent Suomi 2007 -kilpailussa ei tuonut levytyssopimusta. Vuoden 2011 The Voice of Finlandissa hän sijoittui kakkoseksi Mikko Sipolan jälkeen. Aalto ei päässyt levyttämään, sillä hän ei suostunut laulamaan suomeksi. Euroviisukarsinnoissa 2011 Aalto hävisi Paradise Oskarille ja vuonna 2016 Sandjalle.

Marja Aarnipuro
Marja Aarnipuro

Laulajatar ei lannistunut, vaan suuntasi ulkomaille. Hän perusti oman levy-yhtiön ja levytti englanniksi, kiinaksi sekä japaniksi. Hän esiintyi Shanghaissa José Carrerasin kanssa 800 miljoonalle tv-katsojalle.
Nyt Saara Aalto on kaikkien huulilla. Simon Cowell kannustaa, Sharon Osbourne mentoroi ja Robbie Williams ylistää. X-Factor-menestys kasvattaa Saara Aallon fanijoukkoa myös Suomessa.
Aallon tarinasta muistuu mieleen, miten Suomessa suhtauduttiin Keke Rosbergiin tai Renny Harliniin. Kumpikaan ei saanut kotimaasta tukea eikä kannustusta ennen kuin maailmalta alkoi ropista menestystä. Sitten selkääntaputtelijoita riitti täälläkin.
Saara Aalto kannustaa Facebook-sivullaan muita kansainvälisestä urasta haaveilevia näin: ”Ei siis ikinä kannata luovuttaa! / Kyllä jostakin löytyy aina niitä, jotka on just oikeita ihmisiä sulle! /Mun ura on luotu hitaasti, kovalla työllä, omalla rahalla. / Mä oon hiton ylpeä, että oon tehnyt kaiken itse (maailman kannustavimpien fanien ja ystävien avulla)!!”

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *