Sanan voimalla
Sanan voimalla

Pääkirjoitus: Jäikö Perussuomalaisten jakaantumisesta paha maku?

Hämmennys. Sillä sanalla voi nyt kuvata Suomen poliittista ilmapiiriä. Perussuomalaisten
jakaannuttua maassa on toimintakykyinen hallitus, mutta sen viidellä ministerillä on takanaan vain noin puolet aiemmasta kannatuksesta. Tätä eivät kaikki purematta niele.

Marja Aarnipuro
Marja Aarnipuro

Perussuomalaiseen puolueeseen jääneet eivät luonnollisestikaan voi hallitusratkaisua hyväksyä. Kriisin ratkaisuprosessiin ei ole tyytyväinen myöskään kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo, joka kirjoitti Savon Sanomien blogissaan näin: ”Viime viikon näytelmästä jäi minulle paha maku. En näköjään vieläkään ymmärrä politiikkaa.”

Harkimo kutsuu hallitusratkaisua näytelmäksi ja silmänlumeeksi viitaten siihen, miten Sipilä, Orpo ja Soini esikuntineen junailivat hallitukselle jatkon ottamatta eduskuntaryhmiä juurikaan huomioon.

Presidentti Sauli Niinistö murahteli jälkikäteen, että ”hallituksen eronpyyntö olisi voinut olla paikallaan”. Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto puolestaan kauhisteli, että tällaista pääsee tapahtumaan, kun maalta puuttuu oikeuskansleri. Alivaltiosihteeri Tuomas Pöystihän ehtii aloittaa oikeuskanslerina sote-kiireiden vuoksi vasta vuodenvaihteessa.

Tilastokeskus listaa verkkosivuillaan mainintoja, jotka Suomi on saanut kansainvälisissä vertailuissa. Suomi on maailman vakain valtio ja turvallisin maa, Suomessa on maailman paras hallinto ja olemme maailman kolmanneksi paras maa laillisuusperiaatteen noudattamisessa. Toivotaan, että sijat säilyvät.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *