Pääkirjoitus: Lukija, sinulla on oikeus!

Hei, Avun lukija, tiesitkö, että sinulla on oikeuksia? Olet saanut nämä oikeudet sen vuoksi, että Apu on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita. Olemme vastuullinen media.

Marja Aarnipuro

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä suomalaisessa yhteiskunnassa tapahtuu. Olemme vastuussa totuuden kertomisesta vain sinulle – emme mainostajille tai poliitikoille.
Sinulla on oikeus saada riippumatonta ja puhtaasti journalistisin perustein tuotettua tietoa. Emme saa taipua, jos joku ulkopuolinen painostaa meitä muuttamaan juttua. Asiavirheet toki korjaamme. Sinun on myös pystyttävä erottamaan yhdellä silmäyksellä, mikä on mainontaa ja mikä journalistista sisältöä.
Sinulla on oikeus saada aina niin totuudenmukaista tietoa kuin mahdollista. Journalistien velvollisuus on tarkistaa juttujensa faktat niin hyvin kuin se suinkin on mahdollista, myös silloin, kun ne on aiemmin julkaistu jossain muualla. Jokaisen Avun jutun tarkistaa kirjoittajan lisäksi vähintään kaksi muuta journalistia. Pyrimme aina minimoimaan virheet.
Avun lukijana sinulla on oikeus pystyä erottamaan tosiasiat mielipiteistä. Mielipidekirjoitukset kuten pääkirjoitus ja kolumnit on erotettu selkeästi muista jutuista. Sinulla on myös oikeus ihmisarvoa kunnioittavaan journalismiin, joka ei halvenna ketään.
Sinulla on oikeus luottaa otsikkoon. Emme lupaa otsikossa asioita, joita jutusta ei löydy – koskee myös kansitekstejä. Tämä on vastuullista journalismia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *