Pääkirjoitus: Tuleville polville

Marja Aarnipuro
Marja Aarnipuro

Katselen surusilmin kuvia Kiinan teollisuuskaupungeista. Taivasta ei näy. Ihmiset kulkevat hengityssuojat kasvoillaan, jos uskaltautuvat ulos. Kiinassa työskentelevät suomalaiset kuulemma hakeutuvat kotimaassa käydessään osteoporoosilääkäreiden vastaanotoille. Saastepilvet estävät auringonvalon pääsyn iholle, joten vain viidellä prosentilla Kiinassa asuvista on elimistössään riittävästi D-vitamiinia.

Meillä aurinko näkyy, on helppo hengittää ja vettä voi juoda hanasta. Pidetään tämä tilanne!

Kestävä kehitys on syvällä Avun arvojen ytimessä. Haluamme olla turvaamassa tuleville sukupolville hyvät edellytykset elää tällä ainokaisella maapallollamme. Haluamme edistää hankkeita, jotka säästävät luonnonvaroja ja vähentävät ihmisten välistä eriarvoisuutta. Siksi julkaisemme Vihreän Avun nyt jo kuudetta kertaa.

Apu on mukana Sitoumus2050-yhteiskuntasopimuksessa. Olemme sitoutuneet julkaisemaan ekologisen erikoisnumeron kerran vuodessa. Lisäksi tarjoamme lukijoillemme säännöllisesti kierrätysohjeita lehtemme sivuilla. Keräämme myös lukijoilta kestävän kehityksen vinkkejä.

Tuore hallitus haluaa tehdä Suomesta bio- ja kiertotalouden sekä cleantechin edelläkävijän. Toivottavasti Sitoumus2050-yhteiskuntasopimus otetaan yhdeksi valtioneuvoston työkaluksi kohti tätä päämäärää.

Hyvää kestävän kehityksen viikkoa kaikille!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *