Sanan voimalla
Sanan voimalla

Pääkirjoitus: Vaalityö alkoi, tuleeko tästä jännityksen kevät?

Huomasitteko? Vaalityö käynnistyi. Hallituksen yksituumaisuus alkoi rakoilla jo soten valinnanvapauspäätöksissä. Nyt vängätään perhevapaamallista ja kotihoidontuesta. Ideologiset erot alkavat näkyä, kun eduskuntavaaleihin on runsas vuosi.

Marja Aarnipuro
Marja Aarnipuro

Kokoomuksen tavoitteena on perhepolitiikka, joka ”mahdollistaa työssäkäynnin, yrittäjyyden ja tasa-arvoisen vanhemmuuden sekä turvaa lapsille yhdenvertaiset lähtökohdat elämään”.
Keskusta ja siniset jarruttelevat, sillä niiden kannattajissa on paljon perinteisesti ajattelevia ja toimivia lapsiperheitä, joille kotihoidontuki on tärkeä. Keskustan mallissa ”lähtökohtina ovat perheiden tarpeet ja toiveet, tasa-arvoa unohtamatta”.
Timo Soini puolestaan kiteytti blogissaan sinisten kannan näin: ”Uudistusta ei tehdä kotihoidontukea leikkaamalla ja perheiden itsemääräämisoikeutta sortamalla.”
Ja tämä kaikki on kuulkaas vasta alkua. Tuskin maltan odottaa kevään täysistuntoja, joissa käsitellään sote-lakeja, maakuntamallia ja tiedustelulainsäädäntöä. Mekastusta riittää, kun hallituspuolueet tekevät eroa toisiinsa ja oppositio roolinsa mukaisesti vastustaa kaikkea, mitä hallitus ehdottaa.
Ennen eduskuntavaaleja pitäisi vielä käydä maakuntavaalitkin, vaikka niistä ei ole vielä säädetty lakejakaan. Eduskunnassa onkin luvassa varsinainen jännitysnäytelmä, kun maakunta-, sote- ja valinnanvapauslait käsitellään perustuslakivaliokunnan toiveen mukaisesti eduskunnassa yhtä aikaa. Huh ja huh.

Kommentit (1)

  1. Risto Kohonen

    Ideologiset erot alkavat näkyä? Hienoa, jos näin on. Helpottaa huomattavasti äänestäjiä ja pilapiirtäjiä. ”Konsensusmössön” aikana on ollut välillä vaikea tunnistaa, millä asialla eri puolueet ovat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *