Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Edullisia aterioita

Näyttökuva 2018-02-16 kello 8.50.06

Viola Minerva Virtamo: Opiskelijabudjetilla (Cozy Publishing, 2016)

Natalia Tolmatsova & Alisa Wilska: Halparuokakirja (No Tofu Publishing, 2017)

Kaipasin uusia ideoita keittiöön ja lainasin nämä kaksi keittokirjaa. Halparuokakirjaa tosin jouduin odottamaan kirjastosta kuukausikaupalla!

Opiskelijabudjetilla-kirjassa on 75 reseptiä, joiden pääpaino on kasviksissa. Reseptit ovat raikkaita ja kuvat rennosti kauniita. Ohjeista saa kivaa uutta ”kierrettä” arkiruokiin. En tiedä, millainen on nykyajan opiskelijabudjetti, mutta yh-perheen budjetin kannalta osa kirjan raaka-aineista on kalliita, esimerkiksi kirsikkatomaatit, parsa, prosciutto, mozarella ja nyhtökaura. Toisaalta kirjassa kyllä käytetään myös porkkanaa, punajuurta ja kesäkurpitsaa.

Näyttökuva 2018-02-16 kello 9.15.40

Halparuokakirja

Halparuokakirjassa hyödynnetään edullisempia raaka-aineita. Tomaatit käytetään tölkkimurskana ja puuro-ohjeita on useita. Sosekeitossa on pakastemaissia ja kikherneitä. Kaalisoppaa piristetään parsa- ja kukkakaalilla. Kirjan periaatteena on rento ruuanlaitto: ainekset saa lähikaupasta, eikä valmistaminen vaadi hienosäätöä. Osa resepteistä on kunnon mättöä, kuten chorizo-spydäri ranskankermaketsupilla. Kuvissa on ronskia meininkiä.

Näyttökuva 2018-02-16 kello 9.14.21

Opiskelijabudjetilla

Omiin tarpeisiini Halparuokakirja sopii paremmin, ajattelin jopa hankkia sen omaksi, vaikka koetankin vältellä keittokirjojen hamstraamista. Opiskelijabudjetilla olisi varmasti kiva lahja itsenäistä elämää aloittelevalle nuorelle naiselle.

Näyttökuva 2018-02-16 kello 9.14.07

Opiskelijabudjetilla

Kirjat saivat muistelemaan omaa opiskeluaikaa. Raha oli tiukassa, mutta aikaa oli enemmän kuin työelämässä. Usein opiskelin kotona ja tein samaan aikaan uunipuuroa. Kotona lounaani oli melkein aina uunipuuroa, jollei käsillä ollut tähteitä. Yksi suosikkiruokani oli italialainen tomaattikeitto. Kävin kauppatorilla ostamassa lievästi lötsähtäneitä tomaatteja, jotka eivät kelvanneet enää myyntiin, mutta keittoon kyllä. Monen kilon kassillinen maksoi muistaakseni viisi markkaa. Haudutin tomaateista keiton, johon lisäsin vanhat leipäviipaleet.

Näyttökuva 2018-02-16 kello 9.15.12

Halparuokakirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *