Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Etanalimaa

(Tämä ei ole kaupallinen yhteistyöpostaus, vaan pelkkää omaa hölinää.)

Yritän yleensä vältellä kosmetiikan ostelua. Mielestäni valtaosa kosmetiikasta on turhaa – olen tosin hyvin onnekas sen suhteen, että ihoni on aina ollut superterve, enkä tarvitse rasvoja. Sitten tulee kausi, jolloin repsahdan. Alkusyksystä lehdissä kirjoitellaan, miten auringon kuluttamaa (minkä auringon?) ihoa pitäisi kuoria, hautoa naamioilla ja rasvata urakalla. Omat kasvot tuntuvat samaan aikaan sekä auringin rasittamilta että ”harmailta ja elottomilta”.

Olin jo aiemmin lukenut, että korealaiset kauneudenhoitotuotteet ovat jotenkin ylivertaisia. Viimeksi Ruotsin-laivalla ostin japanilaisen kangasnaamion, jossa oli etanalimaa, ja laitoin sen hytissä naamaan. Pakkohan etanaliman on olla tehokasta! Luultavasti geishat kylpevät siinä. Kangasnaamioissa on sitä paitsi jotain kunnioitusta herättävää.

Tällä viikolla havaitsin, että kehuttua japanilaista Missha-merkkiä saa tilattua kätevästi Virosta. Paketti tuli noin seuraavana päivänä, mikä oli hämmentävää, koska paketti Helsingistä Kauniaisiin saattaa viipyä matkalla kaksi viikkoa.

Näyttökuva 2017-10-01 kello 12.30.01

Kokeilin ensimmäisenä Super Aqua Mini Pore 3-Step Nose Patch -hoitopakkausta, jonka luvataan poistavan mustapäitä. Misshan tuotteissa on usein moninaisia eri vaiheita, niin tässäkin. Ensin piti laittaa lämmittävä nenähaude pariksikymmeneksi minuutiksi – se kuulemma valmistelee hoidettavaa kohtaa. Sitten varsinainen laastari ja sitten vielä jälkihoitovoide. Monivaiheinen näpertely tuntui tosi tehokkaalta. Nenälaastariin todellakin jäi sojottavia piikkejä, siis töhnää, jonka laastari oli hivuttanut huokosistani. Yöks!

Näyttökuva 2017-10-01 kello 12.34.36

Tilasin myös jalkojen kuorintanaamion. Pakkauksessa oli kaksi tossun muotoista muovipussia, joiden sisällä oli kovasti pöytäviinalle hajahtavaa nestettä. Pussit litkuineen laitetaan jalkaan ja annetaan olla puoli tuntia – kolmen viikon päästä jalkaterien kovettumat alkavat sitten itsestään kuoriutua pois, kuulemma. Henkinen vaikutus oli tymäkkä. Olen jo vakuuttunut, että jalkani ovat kolmen viikon päästä pehmeät kuin vastasyntyneellä.

Näyttökuva 2017-10-01 kello 12.37.53

Kasvojen kangasnaamiossa oli myös kolme vaihetta. Ensin laitetaan vetelää kirkasta geeliä, joka valmistaa ihoa naamiolle, sitten naamio ja lopulta jälkivoide.

Jäin kyllä vähän koukkuun korealaisiin tuotteisiin, en niinkään tulosten kuin näpertelyn takia. Kun olin lauantai-iltana puuhastellut näiden tuotteiden ja lukuisten eri vaiheiden parissa, olo oli tosi tehokas. Ainoa miinus on, että kangasnaamiossa hilluva äiti (naamiota pidetään puoli tuntia) saattaa säikäyttää muun perheen perinpohjin.

Näyttökuva 2017-10-01 kello 12.45.09

Aiemmin heräteostin luontaistuoteliikkeestä geelikäsineet, joiden luvataan kosteuttavan kädet. Geelissä on kuulemma kasviöljyjä, jotka kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Olisi saanut jäädä ostamatta. ”Geeli” sormikkaiden sisällä tuntuu samalta kuin lasten rakastama limamömmö (slime). Aikuisissahan tuo lima yleensä aiheuttaa inhon väristykset, niin tämä kosteuttava geelikin. Geeli on jotenkin mähmäistä niin että hansikkaat on vaikea saada käsiin ja pois. Kaiken kärsimyksen jälkeen käsineet eivät edes kosteuta tehokkaasti. Tehokkaampaa olisi hieroa käsiin shea-voita ja vetää yöksi puuvillahansikkaat. En kuitenkaan halua tuottaa maailmaan turhaa jätettä, joten joudun käyttämään näitä syyllisyydentunnosta ainakin vuoden.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *