Harmaus

Inhoan sairastamista yli kaiken. En tykkää olla paikoillani. Sairastaminen on hankalaa, kun sattuu olemaan yksinhuoltaja-freelancer. Lapset ja työt on pakko hoitaa. Tänäänkin olen naputellut kipeänä. Kukaan ei keitä minulle yhtäkään kuppia teetä ja jostain syystä esimerkiksi hehkulamput sammahtavat juuri silloin, kun ei millään jaksaisi kivuta vaihtamaan niitä. Kun on harmaatakin, itsesäälin puuska ei ole kaukana. Miksei minua hoivaa kukaan?

Flunssassa turhauttaa sekin, ettei sitä muka voi hoitaa. Koska lääkkeet eivät kuulemma tepsi, turvaan luontaislääkintään. Se antaa ainakin tunteen siitä, että elimistöön uppoaa jotain, mitä ehkä saattaa vaikuttaa! Ulkomaanmatkoilla minusta on hauska käydä apteekeissa tutkimassa valikoimia ja nyt huomasin, että minulla onkin kaapissa yhtä sun toista, mikä ehkä saattaa auttaa flunssaan.

Flunssalääkekaapin sisältö:
– virolaiset chililaastarit (pipraplaaster, auttavat myös lihaskipuihin)
– puhdasta eukalyptusta (Luxembourgista)
– minttuomenateetä (serkun puutarhasta)
– inkiväärisiirappia (Tallinnasta)
– auringonhattu-uutetta
– pakuriteetä
– nenäkannu+suolavesi
– C- ja D-vitamiini sekä sinkki

Tavallisesti kaapissa on myös islanninjäkälää, joka auttaa kurkkukipuun. Se on ehdottomasti maailman hirvein makuelämys, jota ei voi kuvailla millään tavalla. (Luojan kiitos islanninjäkälä on päässyt loppumaan.)

Ainoa hyvä puoli sairastamisessa on se, jos jaksaa lukea. (Jos ei jaksa, voi etsiä netistä lisää kirjoja.)

Kommentit (1)
  1. Voih, et ole yksin noine tunteinesi! Freenä työskennellessä kynnys jäädä potemaan on usein todella suuri, silloinkin kun se olisi välttämätöntä. Ellei töitä tee, ei syömänkään pidä, ja yksinhuoltajalle se ei ole erityisen tervetullut tilanne. Ja jokainen kaipaisi välillä hieman paijausta, hoitamista, tai vähintäänkin sitä, että sairaana ollessa joku toinen huolehtisi pakollisista velvollisuuksista. Parempaa vointia, pikaista toipumista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *