Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Hileliimaa kainalokarvoissa

Kuvankaappaus 2015-9-21 kello 12.19.07

Hileliiman ja nonparellien himo on tainnut vähän lähteä lapasesta.

Maanantaiaamu piristyi heti kun sain selville, että Miley Cyrusilta on tullut uusi levy, vaikkei sitä Spotifyssä olekaan. Miley on salainen paheeni. Riemastun joka kerta, kun netissä on Mileysta uusia kuvia jossakin höperössä asussa, kainalokarvat liehuen ja tiimarikrääsää tukassa. Ihan mahtava lyyli! Salaisesta paheesta ei vain viitsi kertoa muille, varsinkaan ikäisilleni naisille, koska heti alkaa kauhea parku siitä, mikä surkea esikuva Miley on nuorille tytöille. Tai paheksunta sen (kuvitellun skenaarion) takia, että jossain joku ahne levy-yhtiöpomo sikari suussaan rahastaa tyttöparalla, joka on (näin väitetään) sekaisin kuin seinäkello.

Vastikään luin Mileyn mainion haastattelun Ellestä tai Voguesta (ikävä kyllä olen näköjään poistanut digilehden pädiltä). Typy vain nauraa hohotteli kaikille paheksujille ja hänellä tuntui olevan homma erittäin hyvin hanskassa. Madonnaahan paheksuttiin aikoinaan ihan samoin sanankääntein, mutta nykyään moni feministi on sitä mieltä, että uransa alkuvaiheissa Madonna karnevalisoi imagonsa riemukkaasti ja vapautti naiset iloitsemaan seksuaalisuudestaan. Mileyssä viehättää se, että hän vetää kaiken överiä överimmäksi ja viis veisaa, mitä hänestä sanotaan. Aika hassua, että esimerkiksi Rihannan aggressiivista pyllytyyliä ja pistoolitatutointeja tunnutaan paheksuvan paljon vähemmän kuin Mileyn iloista vilauttelua. Taylor Swiftin laskelmoidun imagon rinnalla Miley vaikuttaa tarkkiksen pahimmalta keppostelijalta, joka varmasti laittaa reksin tuolille pierutyynyn.

Pössyttelyä Tuubissa, soittakaa poliisit!

Kaiken takana on lahjakas nainen, joka osaa laulaa ja kirjoittaa biisinsä itse. Tykkäsin paljon Bangerz-levystä, mutta vastikää löysin Spotifysta Bangerz Deluxe -version, joka on vielä parempi. Mileyn esi-bangerz vaiheesta löytyy hauskoja biisejä, jotka sopivat tunnelman nostattajiksi bilekohtauksia kirjoittaessa. Myös Mileyn teinituotannossa on reippaita ralleja, kuten Kicking and Screaming.

Arvostan Mileyn karnevaalimeininkiä, kynittyä tukkaa, hyviä biisejä, karvojen kasvattamista ja panseksuaalisuutta. Koskaan ei voi tietää, mitä Miley keksii, mutta se on varmaa, että juttujen kommenttiosuuksissa on aina rekkalasteittain paheksuntaa. Kommenteissa toistuvat kaikki kliseet, joilla nuoret naiset yritetään saada kuriin ja nuhteeseen, kuten ”kyllä hänen isänsä täytyy hävetä”. Hohhoijaa!

Miley osaa oikeasti laulaa.

Uusi levy Miley Cyrus and Her Dead Petz täällä (laillisesti ilmaisena!). Lisätietoja levyn syntyprosessista täällä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *