Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Historian lumoissa

Kirjoitan paraikaa historiallista romaania. Olen toki käynyt arkistoissakin ja lukenut sanomalehtiä mikrofilmiltä (kamalaa pääkipua aiheuttavaa puuhaa), mutta internetistä on kyllä ollut todella paljon apua. Jokin aika sitten liityin Pinterest-palveluun ja siellä on mennyt tunti jos toinenkin.

Vintage-muodin ihailijana viehätyn tietysti vanhoista muotikuvista, mutta hienointa ovat kuitenkin tavallisten ihmisten omat kuvat. Niissä menneiden aikojen tunnelmat tulevat hyvin esiin, näkyy tavallisten kotien yksityiskohtia – sekä käy ilmi, miten kaukana arjen pukeutuminen oli muotikuvista! Olen aina rakastanut tuntemattomien ihmisten kotikuvia. Niissä on jotain tarinallista, on hauska miettiä, millaisia ihmiset olivat ja minä oli heidän suhteensa toisiinsa. Jos perhekuvassa seistään metrin päässä muista, välit eivät ehkä olleet kovin lämpimät.

Opiskeluaikoinani kävin usein Kruununhaassa sijaitsevassa antiikkiliikkeessä nimeltä Kaksi vanhaa neitiä. Nimen mukaisesti sitä piti kaksi naista, jotka minun silmissäni olivat vähintään satavuotiaita. Ostin heiltä usein vanhoja valokuvia. Kuvat, joissa oli lapsia tai eläimiä, maksoivat enemmän. Antaessaan rahasta takaisin mummot antoivat myös ihanan kortin, jossa oli äitelän värinen uskonnollinen kuva sekä raamatunlause.

Pinterestin kuvista on ollut minulle paljon iloa ja hyötyä. Pinterest on oikea jakamisen paikka, siellä valtaosa ihmisistä ei promoa itseään tai uraansa, vaan haluaa yksinkertaisesti jakaa sellaista, mikä on heistä hauskaa ja kiinnostavaa. Päätin tehdä vastapalveluksen ja alkaa jakaa omia löytöjäni. Suomi-vintagea on Pinterestissä aika vähän, tai itseasiassa sitä tuntuu olevan rajoitetusti netissä ylipäätään. Siksi perustin ”ilmoitustaulun”, johon kerään aihepiiriin liittyviä kuvia. Mitä vain Suomen menneisyyteen liittyvää, joka sattuu kiinnostamaan minua. Kuviin pääsee tästä.

Perustin myös ”ilmoitustaulun”, johon skannaan löytämiäni hylättyjä kuvia. Sinne pääsee tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *