Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Kangasostoksilla Berliinissä

Minulta kysytään usein vinkkejä Berliinin kangaskaupoista, joten kirjaan tähän kokemuksiani. Tarjonta on aika erilaista kuin Suomessa: Eurokankaan tapaisia yleiskangaskauppoja on harvassa, enemmän on pieniä puoteja, joissa on mitä ihanimpia luomukankaita ja tilkkutyöpuuvilloja, laadukkaita lasten trikoita kuten Lillestoffia sekä japanilaisia kankaita. Pikkupuodit keskittyvät lapsille ompeluun, aikuisten kangaskauppaan en ole vielä törmännyt.

Näyttökuva 2016-07-10 kello 15.51.25

Taitelijaresidenssin kulmilla Weddingissä löytyy Welt der Stoffe, suurehko kangaskauppa, jonka valikoima kuitenkin painottuu tekokuituihin. Lasten kankaita löytyy kivasti. Olen palannut tähän kauppaan vain sen takia, että siellä myydään edullisia silkkejä. Kauppa on varastomaisessa rakennuksessa, syrjässä ja vähän ankea.

Näyttökuva 2016-07-10 kello 15.45.44

Japanilaista kimonopuuvillaa Modulorista.

Modulor-nimisessä (ihanassa!) taidetarvikeliikkeessä on myynnissä japanilaisia kankaita, trikoita, pellavaa, tilkkutyökankaita sekä laadukkaita ompelutarvikkeita. Japanilaiset kankaat eivät ole kamalan kalliita. Myynnissä on myös laajat valikoimat tekstiilivärejä ja -tusseja, sabluunoita, silkkipainovärejä, painettavaksi tarkoitettuja tekstiilituotteita ja muuta, mikä saa luovuuden heräämään.

Näyttökuva 2016-07-10 kello 16.05.24

Berliinin kangasaarteet mökin pyykkinarulla.

Frankfurter Torin lähellä on iso yleiskangaskauppa, mutta siellä en ole (vielä) käynyt. Samasta suunnasta Friedrichshainista löytyy ihana Frieda Hain, pieni putiikki täynnä mielettömän suloisia aarteita. Kangasvalikoima on yllättävän laaja niin pieneen kauppaan, lisäksi puodissa myydään laadukkaita leluja ja pelejä pikkulapsille sekä four quarters -pakkauksia. Kadulla oli kori sekamuotoisia tilkkuja eurolla/kpl. Kankaissa löytyy luomua, japanilaista, tuplaharsoa, puuvillaa ja pellavaa sekä lasten trikoita.  Myynnissä oli esimerkiksi Nani Iroa ja Kokkaa.

Frau Schneider Prenzlauer Bergissä on isompi kangaskauppa. Siellä on laajat valikoimat Lillesftoffin trikoita, japanilaisia puuvilloja, tilkkutyökankaita, nauhoja ja nappeja. Prenzlauer Bergistä löytyy myös Siebenblau, joka myy paljon luomua: hamppua, pellavaa, puuvillaa. Lasten trikoita on yksi seinällinen.

Näyttökuva 2016-07-10 kello 16.10.42

Frau Tulpe on todella ihana kangaskauppa, sekin Prenzlauer Bergissä. Japanilaisia kankaita, tilkkutyökankaita, ohuita puuvilloja, lasten trikoita sekä vaikka minkälaisia käsityötarvikkeita, esimerkiksi nahkaisia kassinkahvoja. Nauhavalikoima on ihana. Frau Tulpessa on superystävälliset myyjät. Täälläkin myydään sekä yksittäisiä tilkkusia että four quaters -paketteja. Elämys!

Vintagekankaita löytyy esimerkiksi Mauerparkin kirpputorilta. Siellä pitää varata aikaa tonkimiseen.

Oman kokemukseni mukaan Berliinin kangastarjonta keskittyy laadukkaisiin lastenkankaisiin – hinnatkin ovat tietysti eri luokkaa kuin Eurokankaassa tai Jätti-Rätissä. Varsinkin kovista puuvilloista löytyy kuitenkin kuoseja myös aikuisille. Löysin itselleni kolme vaatekangasta, lisäksi ostin hauskoja kankaita pikkukäsitöitä kuten penaaleja varten.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *