Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Kesken jäänyt romaani

Sasha Grey: Naamioleikit (Otava, 2013)

Elokuvaopiskelija Catherinella on kiltti ja ahkera poikaystävä Jack, mutta tytön sisällä roihuaa. Yliopistolla hän tutustuu rehevään Annaan, joka ei jätä yhtäkään kiveä kääntämättä mitä tulee himoihin ja perversioihin. Miten pitkälle tytöt ovat valmiita menemään?

Tässäpä turhauttava kirja. Romaanin nimi, kansiteksti ja aloitus lupaavat, että nyt kerrotaan sikarikkaiden salaisesta seksiseurasta. Paitsi ettei kerrota. Luovutin puolivälin jälkeen, ja silloin salaseura ei ollut esiintynyt kirjassa lainkaan. Romaanissa ei myöskään tapahdu mitään. Catherine analysoi leffoja ja kuvailee fantasioitaan. Anna kuvailee Catherinelle, mitä on tehnyt keski-ikäisen, teryleenihousuisen luennoitsijan kanssa. Sitten Catherine kuvailee lukijalle, mitä pervoiluja Anna esittää alan nettisivuilla. Varsinaista toimintaa ei kuitenkaan ole, kohtaukset koostuvat siitä että tytöt pälättävät, tai Catherinen poikakaveri ei anna.

Se on harmi, sillä Sasha Grey kirjoittaa ihan vetävästi ja kirjassa on hilpeää rietasta huumoria. Catherine peilaa fantasioitaan elokuvataiteen merkkiteoksiin. Pervojutuista puhuminen alkaa kuitenkin nopeasti puuduttaa lukijaa. Liika on liikaa. Grey on entinen por… aikuisviihdetähti, ja hänen romaanissaan on samaa vikaa kuin alan elokuvissa (niille jotka eivät jynssäämisen katselusta kuumotu): alkaa väsyttää.

Kustantaja markkinoi romaania ”erotiikkabuumin” kuumimpana kirjana, mutta 50 Shades -tyylisten kirjojen fanit saattavat kyllä säikähtää tätä kirjaa, sen verran omituisia haluja henkilöhahmoilla on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *