Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Kirjamessuilla

Kuvankaappaus 2015-10-22 kello 21.23.07

Messujen kuningattaret ovat tietenkin Sofi Oksanen ja Katja Kettu.

Kirjamessut herättävät minussa joka vuosi ristiriitaisia tunteita. On upeaa, että kirjallisuus pääsee isosti esille ja kiinnostaa ihmisiä. Toisaalta tilaisuuden kaupallisuus vähän ahdistaa. Messuille tarjotaan esiintyjiä niin paljon, että vain murto-osa pääsee esiintymään – esiintyjiä eivät päätä kustantamot, vaan kirjamessuorganisaatio. Ainakin Helsingin messuhalli on kallis tapahtumapaikka, joten totta kai mukaan halutaan tekijöitä, joiden nimi on yleisölle tuttu. Pienilevikkinen kirjallisuus ei ole messuilla vahvoilla.

Kuvankaappaus 2015-10-22 kello 21.24.37

Sympaattinen Riikka Ala-Harja kertoo uudesta romaanistaan Kevyt liha.

Minulla oli tällä kertaa esiintymisiä vain torstaina. Viikonloppuna yleisöä on yleensä enemmän, minun kannaltani liikaakin, koska ahdistun ihmismeressä. Toki kuulijoitakin on silloin enemmän.

Kuvankaappaus 2015-10-22 kello 21.23.25

Kuvankaappaus 2015-10-23 kello 9.05.12

Suosikkijuttuni messuilla on divaripuoli, tosin sielläkin on ongelmana häkellyttävä runsaudenpula! Meinasin pökertyä, kun näin eräällä osastolla (ikävä kyllä unohdin katsoa liikkeen nimen) sidottuja sanomalehtiä 1900-luvun alusta 30-luvulle. Ilman autoa tuollaisia järkäleitä ei saa mukaan – toivottavasti ne löytävät hyvän kodin! Divaripuolelta voi löytää ihan mitä tahansa. Vanhoja opetustauluja olisi saanut kympillä, mutta niitäkin olisi ollut hankala raahata julkisissa kulkuvälineissä.

Kuvankaappaus 2015-10-22 kello 21.24.53

Otavan kustannuspäällikkö Mari Mikkola haastattelee Emilia Vuorisalmea.

Sattumalta kuuntelin, kun lääkäri Emilia Vuorisalmi kertoi tietokirjastaan Sekaisin lovesta – rakkauden käsikirja. Suhtaudun varauksella evoluutiobiologiaan ja -psykologiaan. Tuntuu, että niiden avulla on helppo perustella mitä vain, koska esimerkiksi kivikauden ihmisten käytöksestä ei ole kirjoitettuja dokumentteja. Vuorisalmi kuitenkin puhui aiheestaan sen verran vakuuttavasti, että ajattelin lukea kirjan.

Kuvankaappaus 2015-10-22 kello 21.24.20

Sofi Oksanen vartioi uutta Norma-romaaniaan. Nuken ovat kuuleman mukaan valmistaneet lukijat!

Suosittelen myös Rakennuskirjan osastoa. Siellä on todella hyviä tarjouksia, esimerkiksi ihana Tapiolan historiaa käsittelevä teos kolmella eurolla! Valitettavasti kirjakassini painoi jo liikaa siinä vaiheessa, kun huomasin kirjan.

Kuvankaappaus 2015-10-23 kello 9.08.03

Tatu ja Patu ovat jo aloittaneet joulunvieton. (Kuva Ulla Böhling/Otava)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *