Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Kirjastossa

Helsingissä asuessa pitää helposti itsestään selvyytenä, että joka suunnalla on erinomaisia kirjastoja. Eräänä päivänä jäi tunti kahden tapaamisen väliin, joten menin Kaisaniemen opiskelijakirjastoon, istahdin mukavalle sohvalle lukemaan ja nautin rauhasta sekä hienosta arkkitehtuurista. Rakennuksen ovat suunnitelleen Selina Anttila ja Vesa Oiva. Se on mielestäni todella kaunis. Lienevätkö arkkitehdit perehtyneet Alvar Aallon ajatuksiin luonnonvalon tärkeydestä kirjastossa – valo tulee keskuskuilun kautta erittäin onnistuneesti. Portaikossa on mielestäni hauska nyökkäys Porthanian arkkitehtuuriin. Lähdin seuraavaan menoon rakennustaiteen ja kirjallisuuden virkistämänä.

Myös kaupunginkirjastomme on erinomainen. Päiväkodissani luettiin ahkerasti tätä kuvakirjaa ja kaupunginkirjaston varastosta sen sai kotilainaan, lähikirjastoon toimitettuna! Mitä hemmottelua! Huvittavaa, että muistin jokaikisen kuvan tosi tarkkaan. Hauskassa kirjassa on Kirsi Kunnaksen suomennos. Kun esittelin kirjaa Facebookissa, moni ikätoveri kertoi etsineensä kirjaa kissojen ja koirien kanssa. Uusintapainos voisi siis olla paikallaan, huomio WSOY.

Gyo Fujikawan Kaikki mukaan leikkimään (Weilin+Göös, 1977) oli suosikkejani, kun olin pieni. Sekin löytyi kirjavarastosta. Kuvitusten tunnelmassa on jotain äärimmäisen rauhoittavaa ja turvallista. Tästäkin muistin jokaisen kuvan tarkkaan. Miten eläydyinkään kuvien tunnelmaan, varsinkin tähän piirrokseen puumajasta. Mikä voisi olla kodikkaampaa kuin kerääntyä ystävien kanssa puumajaan sateen vihmoessa ulkopuolella?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *