Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Kohti paratiisia

Kauko Röyhkä avasi virallisilla Facebook-sivuillaan jokakeväisen keskustelun siitä, mitä järkeä on mökkeilyssä. Hauskaa, että aihe puhuttaa vuodesta toiseen! Kukin viettäköön kesää kuten haluaa, mutta Röyhkän kirjoitus sai pohtimaan, miksi haluan ehdottomasti olla kesän mökillä. Ennätykseni taitaa olla 10 viikkoa putkeen, eikä silloin edes kyllästyttänyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesämökkimme on melko rento paikka, vanha röttelö 1920-luvulta. Siellä tiskataan paljuissa sekä kannetaan puita ja vettä, on ulkohuussi ja puulämmitteinen sauna. Puutarha on nurmikkoa lukuunottamatta luonnontilassa, kasvimaa on, mutta sinne istutetaan kasviksia fiiliksen mukaan. Omaa rantaa meillä ei ole, joten laituriakaan ei tarvitse korjailla, eikä tarvitse vahtia, etteivät lapset putoa laiturilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasten mielestä mökillä olo on parasta ikinä. Kerran he olivat mökillä kaksi kuukautta putkeen ja pääsivät koko aikana kerran Turkuun – valituksia ei kuulunut. Mökillä käpyleikit, majanrakennus ja puissa kiipeileminen vievät mennessään, sen kummempia huvituksia lapset eivät kaipaa. Askartelemme, taiteileimme ja kokkaamme yhdessä. Mökissä on parasta tupakeittiö, joka on noin 25 neliön suuruinen. Kodinkoneita siellä ei ole ja kaasuhella on 1950-luvulta, mutta leivomme ja kokkaamme lasten kanssa melkein päivittäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neuvostoliittolainen vesipannu kesti pitempään kuin Neuvostoliitto

Tykkäämme muutenkin puuhailla. Kokeilemme uudenlaisia juttuja: viime kesänä kokeilin betoniaskartelua ja tein aitaverkosta säilytyskoreja, lapset taas nikkaroivat ja maalasivat. Kuopuksella on navetan vintissä voimistelurenkaat, tämän kesän unelma on nyrkkeilysäkki. Käymme pyöräilemässä ja juoksemassa. Harrastamme myös villivihanneksia. Alkukesääni kuuluu nokkosten hamstraaminen pakastimeen, ne ovat suomalaista superruokaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakas saunapolku

En tunnista Röyhkän kuvaamia maalaisteitä, jotka eivät johda minnekään. Kemiönsaarella on paljon kulttuuria: erinomainen kirjasto, ihana Sagalundin museo, Söderlångvikin kartano, musiikkijuhlat ja paljon taide-elämää muutenkin, kuten Tjuda Pedagogin ateljee. Villa Landessa näytetään elokuvia. Kaikki mökkipaikkakunnat eivät siis ole tuppukyliä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Työhuoneessani on hyvä ilmanvaihto.

Mökillä ollaan sukulaisten kesken ja heitä asuu myös lähiseuduilla. Tulemme sukulaisten kanssa todella hyvin toimeen ja kesän parhaita juttuja on, että saa viettää paljon aikaa yhdessä. Lisäksi suomalainen luonto on meille tosi rakas. Mielestäni Varsinais-Suomi on kesällä paljon kauniimpi kuin Toscana, ja saaristoluonto on ihanaa! Kuopukseni on ollut himosienestäjä noin kaksivuotiaasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt äkkiä, etteivät sienet karkaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *