Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Koska viimeksi sait, femakkohuara

Internetin kehittäjillä oli luultavasti ajatuksena, että yliopistojen tutkijat ja muut intellektuellit voisivat jakaa tietoja keskenään helposti. Miten kaukana se onkaan internetin nykytodellisuudesta. Tosiasiassa internet antoi suunvuoron heille, joita kukaan ei ehkä muutoin kuuntelisi. Tämänpäiväiset mielenosoitukset todistavat, että ne, jotka nettikeskusteluissa ovat eniten äänessä, eivät välttämättä edusta enemmistöä.

Minua on viime vuosina todella sapettanut se, että näppiksen ääreen eksyneet miespuoliset henkilöt tietävät tasan tarkkaan – jopa minua paremmin – millaista on naisen elämä nykypäivän Suomessa. Näppistään uutterasti rääkkäävät tahot ovat sitä mieltä, että naisilla on Suomessa kaikki valta. He myös tietävät, mistä naispuolinen henkilö saa pahastua ja mistä ei. Jos pahastuu turhaan, alatyyliset solvaukset alkavat lennellä, kuten eräs tviittaaja ja bloggaaja saivat keväällä kokea nahoissaan.

Otetaanpa esimerkki. Suomalainen firma päättää mainostaa rakennusalan palveluita keinoilla, joista tulee 70-luvun autokorjaamon takahuoneessa roikkunut tissikalenteri mieleen. Koska hei miehet+lollot, get it? Sitten kun naiset ilmaisevat hillitysti, että onko tämä ihan asiallista, alkaa muta lentää.

Mainos:

Skannaus 236

Siis oikeesti femakot, ette voi loukkaantua siitä, että näytetään vähän puskureita!! Haloo hei! Pekka Lahdesta selventää asiaa meille naisille: ”Jos joskus tarvitsen betonirakentamisen erikoisosaajaa, lupaan käyttää vain ja ainoastaan X:n palveluita! Nokkela mainoskampanjanne kertoo aikaansa seuraavasta, laatikon ulkopuoliseen ajatteluun kykenevästä nuorekkaasta yrityksestä, jonka luova asenne ulottuu varmasti markkinoinnin lisäksi myös itse urakointiinkin.

Feministikalkkunoiden rassaus (oli se sitten tahatonta tai tahallista) oli myös suuri bonus. Seksikkäät naiset, erityisesti ulkomaalaistaustaiset naiset jotka eivät häpeä vartaloaan, saavat tunnetusti itseään vihaavat ylipainoiset Suomalaiset kyökkinatsit vyörymään barrikadeilleen, eli MacBookin kanssa Punavuorelaiseen trendikahvilaan nakuttelemaan vihaisia blogitekstejä mocca-latten äärellä ”tasa-arvon” puolesta.

Oikean tasa-arvon kannattajana tuenkin kaikkia yrityksiä, jotka eivät kumartele näitä epäonnekkaita luontoemon testikappaleita, jotka itseään myös feministeiksi kutsuvat. Oikean tasa-arvon, eli sellaisen, jossa naiset saavat halutessaan pitää tasan millaisia vaatteita haluavat.

Pekalle pisteet siitä, että hänen avautumisensa sisältää kaikki alan kliseet: 1) seksuaalissävytteinen solvaaminen [”feministikalkkunoiden rassaus”], 2) ulkonäköpainotteiset, yleistävät solvaukset, jotka kohdistuvat suomalaisiin naisiin [”tunnetusti itseään vihaavat ylipainoiset Suomalaiset kyökkinatsit vyörymään barrikadeilleen”] 3) maantieteelliseen illuusioon perustuva solvaus – Pekka Lahdesta varmasti tuntee Helsingin asuinalueiden asukkaat muualtakin kuin internetistä. [”MacBookin kanssa Punavuorelaiseen trendikahvilaan nakuttelemaan vihaisia blogitekstejä mocca-latten äärellä ”tasa-arvon” puolesta”]. 4) Feministien leimaaminen muuksi kuin ihmisiksi [”Oikean tasa-arvon kannattajana tuenkin kaikkia yrityksiä, jotka eivät kumartele näitä epäonnekkaita luontoemon testikappaleita, jotka itseään myös feministeiksi kutsuvat”]. Voi Pekka, voi Pekka… onneksi en ole äitisi, häpeäisin sinua todella!

Minulla on nimittäin murrosikäinen poika. Jos hän joskus alkaa käyttää Facebookia (Facebookhan on sellaisten vanhusten kanava kuin minä ja Pekka), en halua, että hän törmää mainoksiin, joissa halvennetaan naisia/suomalaisia naisia/feministejä. Poikani suvussa ja tuttavapiirissä on useita rakennusalan naisia: arkkitehtejä sekä maisema-arkkitehteja, jotka ovat oikeasti rakentaneet Suomea, päinvastoin kuin internetin pekat. Minua oksettaa se, että ”betoniosaamista” markkinoidaan maitorauhasten avulla, kun olen nuoresta pitäen seurannut naisten kamppailua suomalaisen rakentamisen miesvaltaisella alalla. Kyseisten mainosten rasismi vaatisi ihan oman analyysinsä. Aasialaisen naisen esittäminen pelkkänä seksiobjektina on rasistinen klisee.

Skannaus 238

Kuvankaappaus 2015-7-28 kello 22.45.49

Tosiaan, rakennusalalla toimii Suomessakin vuonna 2015 paljon naisia. Onpa mukavaa, että asenteet ovat mitä ovat.

Kommentit (1)

  1. Sirpa K

    Kiitos, Laura, tästä jutusta, joka irroitti kuplivan rasvaiset naurut… Mutta mitä muuta voikaan odottaa ylipainoiselta kyökkinatsilta?!

    Röhötykseni lomassa olen vyörynyt barrikadeille – animaation voimin! Tsekkaa, Laura, Youtubesta ”Vaarallinen jäätelökesä”. Tai linkki:

    Ja kiitos Heikki Pennaselle! Suojamuuntaja sai seksikkään samettisen vivahduksen tämän hilpeän kommenttisi myötä. En voi koskaan enää katsoa pistorasiaa katse kylmänä… Et arvaakaan, kuinka paljon meillä on jatkojohtoja. Ja töpseleitä. Ihan vaan sen takia, että tietsikka ei tilttaa animoidessa… GRRR

    Sirpa K

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *