Lauantai

En ole viime vuosina paljoa käynyt kaupungilla lauantaisin. Ahdistun shoppailevien ihmisten määrästä. Keskusta kuhisee ihmisiä, joilla saattaa olla viisikin muovikassia käsissään. Mihin kaikki se roina päätyy?

Tänä lauantaina oli kuitenkin ihana ilma ja pari tuntia aikaa, joten päätin lähteä käymään Viiskulmassa Commonissa. Liike on sympaattinen ja myytävät japanilaiset esineet ihania. Tällä kertaa myyjä tarjosi minulle vihreää teetä ja ruskeasta sokerista valmistettuja pikkuleipiä. Ostin äidilleni muistivihkon yllätyslahjaksi.

(Kuva on tosin Pinon, ei Commonin ikkunasta)

Laitakaupungilla Punavuoressa ei ollutkaan niin kamalasti ostohuumaisia ihmisiä kuin kuvittelin. Ja rakennukset siellä päin ovat todella kauniita. Pikkuliikkeet saavatkin olla täynnä väkeä, kivijalkapuoteja pitää nykyään kannattaa! Tallustelin ja kävin divareissa, ostin kaksi Suomen Kuvalehteä vuodelta 1926. Toisessa päivitellään, mikä suurkaupunki ja kivitalojen labyrintti Helsingistäkin on tulossa, kun keskustan vanhat sukutalot puretaan kasvottomien asuinkasarmien tieltä.

Matkalla Iso-Roban Fidaan pistäydyin samalla kadulla Smyygissä, joka on käsittääkseni kirjailijakollegan pyörittämä putiikki. Ihana kauppa! Minulla on pahanlaatuinen ongelma saksien kanssa. Omistamme jälkeläisteni kanssa varmaan päälle 30 paria – jokainen pari on tietysti erilainen tai eri tarkoitukseen. Smyygissä oli myynnissä mielettömän suloisia lilliputtisaksia, jotka olivat vielä kauniissa paketissa, en vain voinut vastustaa. Kai ihmisellä voisi olla pahempiakin riippuvuuksia kuin sakset?

Fidasta löytyi Scrabble hintaan 3 €. Koska meidän piti pienen kanssa odottaa isoveljeä elokuvista, menimme kahvilaan pelaamaan. Erittäin hauskaa! Arvostan Scrabblen puisia laattoja, kunpa sellaiset olisi suomalaisessakin sanaristikkopelissä. (Tämä peli on siis englanninkielinen, mutta pelasimme suomeksi.) Kuopukseni on hyvin verbaalinen ja rakastaa sanapelin pelaamista, tarinanoppia ja sen sellaisia puuhia.

Olen viime aikoina kököttänyt tiiviisti kotosalla kirjoittamassa. Käväisy ihmisten ilmoilla todella piristi!

Kommentit (2)
  1. Kannattaa poistaa tuo linkki Smyygi.fi sivustolle, sillä se ohjaa jollekin epäilyttävälle pikavippisivustolle.

    1. laurahonkasalo
      23.11.2016, 18:51

      Kiitos, liike lopetti jokin aika sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *