Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Olemme susia

Kävin katsomassa kaksi hienoa näyttelyä. Samuli Heimosen näyttely Me olemme susi oli valitettavasti esillä viimeistä päivää, mutta taiteilijalla on ensi vuonna iso näyttely Kouvolan taidemuseossa. Heimonen oli tänään galleria Heinossa kertomassa maalauksistaan. Näyttelyn teemana oli susi, muttei oikeastaan eläin nimeltä susi, vaan meidän mielikuvamme susista. Heimonen kertoi, että häntä ihmetyttää keskusteluiden ja mielipiteiden kahtiajakautuminen. Ollaan joko puolesta tai vastaan, eikä lopulta edes keskustella itse asiasta – näin myös susikysymyksessä.

Näyttökuva 2015-11-15 kello 16.48.11

Heimosen maalaukset ovat salaperäisiä ja sadunomaisia, mutta myös figuratiivisia ja kauniita. Suomalaisessa perinteessä susi on ollut useimmin kielteinen hahmo, kun taas karhussa on nähty paljon myönteistä.

Näyttökuva 2015-11-15 kello 16.51.58

Kuvat: Galleria Heino

Galleria Huudossa oli Tatu Tuomisen näyttely Metropolis – Collage City, joka on onneksi näytillä 29.11. asti. Tuominen on tehnyt taidokkaita arkkitehtuurikollaaseja. Hän on leikellyt arkkitehtuurikirjojen ja -lehtien sivuja tarkkoihin arkkitehtonisiin muotoihin ja luonut kerroksellisia kuvia, joissa on arkkitehtuuria kaksitulotteisessa muodossa, ja silti kuvissa on syvyyttä. Kollaasit ovat mielestäni jännittäviä, Tuomisen teokset herättivät paljon mielikuvia. Niiden pikkutarkkuus ja elementtien toistuvuus ällistyttivät.

Näyttökuva 2015-11-15 kello 16.56.34

Kuva: Galleria Huuto

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *