Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Oma huone pitsihuvilassa

Näyttökuva 2016-01-08 kello 15.10.50

Vuoden vaihtumisen myötä elämässäni tapahtui huikea muutos: sain työhuoneen kirjailijatalo Villa Kivestä. Ensimmäistä kertaa sitten tavallisesta työelämästä poistumisen minulla on oikea työhuone – ja toimituksessakin työskentelin pienessä ja ahtaassa avokonttorissa. Eli oikeastaan tämä on ensimmäinen oma työhuone ikinä! Tähän asti olen kirjoittanut kirjoja makuuhuoneen nurkassa, kahviloissa, kirjaston opintosalissa, mökillä samassa vinttikamarissa missä koko perhe nukkuu, Tallinnan-laivan yökerhossa, sukulaisten ja ystävien kodeissa sillä välin, kun nämä olleet työpaikoillaan.

Näyttökuva 2016-01-08 kello 15.10.39

Työlle pyhitetty tila saa ihmeitä aikaan. Keskittymiskyky on sata kertaa parempi, kun pyykki- ja tiskivuoret eivät huuda nimeäni, enkä joudu tasapainottelemaan minipöydän ääressä vuoteen ja ikkunan väliin jäävässä kolossa. En enää vietä lähes koko vuorokautta parin neliömetrin sisällä. Minulla on työmatka! Iso kirjoituspöytä! Ihana rauha, joka ei katkea 14.30, kun pienokaiset palaavat koulusta, usein kavereineen.

Työ tuntuu melkein lomalta! Ja kauniimpaa työpaikkaa tuskin voisi kuvitella.

Kommentit (1)

  1. Anu Kokkonen

    Voi miten ihanaa! Olen joskus Helsingissä käydessäni kävellyt tuon alueen ohi ja miettinyt, että noissa maisemissa jos missä sikiävät luovat ajatukset. Kirjoittamisen iloa ja mainiota vuoden jatkoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *