Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Onko meillä unelma vaiko järki?

Olen ollut koko kesän maalla, poissa kaikesta. En osallistunut Meillä on unelma -mielenosoitukseen, enkä mihinkään muuhunkaan. Meillä on unelma oli todella hieno tempaus – ja silti se herätti ristiriitaisia ajatuksia. Kun keskustelua seuraa etäältä, tuntuu, että kyseessä on lumipallo, joka kasvaa sekavammaksi ja sekavammaksi kieriessään rinnettä alas.

unelma järki

Kärjistetysti, toisessa ääripäässä ovat ”suvakit”, joille perussuomalaiset edustavat natsitiukkapipoja, jotka haluavat töniä söpöjä mulattilapsia kumoon. Ja toisessa ääripäässä ovat persut, jotka pilkkaavat suu vaahdossa punavihreitä yltiöliberaaleja. Heidän mielestään suvaitsevainen ei tajua mistään mitään: maahanmuuton ongelmia hyssytellään, jotta kaikilla olisi kivaa. Ennen kuin ”suvakki” huomaakaan, ”satamiljoonaa afrikkalaista” (autenttinen kommentti IS:n sivuilla) on vyörynyt Eurooppaan, naiset raiskataan ja klitorikset leikataan pois. Onko ihme, jos uusnatsit heräävät koloistaan?

miel

SVL tyypit on huolestuneita suomalaisia , kun taas vihervasurit on antanut sielunsa kristillisten arvojen vastaiselle ääri-muslimaiselle saatanallisuudelle eli terrorismille länsimaissa, jonka kasvua he ruokkivat toimillaan ja propakandallaan myös Suomessa. Naivien suomalaisten olisi jo syytä herätä pois YLEn ja Hesarinkin islamilaisuuden kasvua ruokkivasta vasemmistolaisesta monikulttuurisuudesta…se pyrkii vaan jakamaan suomalaiset ja ajamaan toisiaan vastaan yhteiskuntarauha rikkomalla.. Niinkauan kun yksikin suomalainen on toista suomalaista vastaan tässä asiassa muslimit luo jalustaa Suomenmaassa”

Omassa peltomökissäni olen ollut vähän häkeltynyt. Kumpaan porukkaan pitäisi samastua? En koe itseäni ”vihervasuriksi” joka on ”antanut sielunsa kristillisten arvojen vastaiselle ääri-muslimilaiselle saatanallisuudelle”. Olen vasemmistolainen kristitty ja ihan ev.lut. En ole huomannut, että YLE tai HS ruokkisi ”islamilaisuuden kasvua”.

zak

Persujen (kannattajien) ulostulot netissä ovat vähintäänkin hämmentäviä. Meillä on unelma -mielenosoituksen takana on salaliitto, tapahtuma oli lyöty lukkoon aikaa sitten, miksi ulistaan kansallissosialismin rikoksista kun kommarit ovat tehneet kaikenlaista yhtä kamalaa, ja kyllä taistolaislauluissakin veri lentää.

unelma2

Epätoivoiset ajat synnyttää epätoivoisia tekoja ja ns. Suvaitsevaiset maailmanhalaajat jotka elävät silmälaput sinisillä silmillään ymmärtämättä mitä maailmassa tapahtuu ja kuinka suomalaisia käytetään äärimuslimien taholta hyväksi, voivat heilua antelijaina maailmojahalaavina heidän työnorjinaan hameet helmat korvissa, mutta jotkut omassa maassaan eivät niin halua tehdä ja alkavat tarvittaessa puolustautua.”

Toisaalla ovat suvaitsevaiset, jotka välillä tuntuvat elävän halinallemaailmassa. Kaikki kansat voivat olla kavereita kuin itäblokin maissa konsanaan, ei saa töniä mun kaveria, tarvitaan vain rakkautta, tai Arman ja Duudsonit kertomaan, että tää on hei hyvä juttu. Ärsyttää, kun ”suvaitsevaiset” kertovat sadannen kerran, että ”mummoni oli Venäjältä”, ”sain vaihto-oppilaana söpön O’Boyn värisen vauvan”, ”parhaat kaverini ovat tummaihoisia” – tällaisilla kokemusasiantuntijuus-argumenteilla ei päästä suomalaisen muukalaisvihan ytimeen. Eikä voida ikinä keskustella maahanmuuton todellisista ongelmista.

Care_Bears

Olen jo usean vuoden ajan todella koettanut ymmärtää perussuomalaisten ajattelua – mielestäni jo kirjailijan ammatti velvoittaa siihen, että ymmärtää erilaisa ihmisiä. Jollain tasolla kuvittelenkin ymmärtäväni, nimittäin perussuomalaisten poliitikkojen ajattelua. Perussuomalaisten nuorten virallisilla FB-sivuilla on ihan järkevää keskustelua. Ja puolueen varsinaisilla sivuilla myös – siis ylläpidon ja oikeiden poliitikkojen toimesta. Mutufiiliksellä tuntuu, että ongelma eivät ole (kaikki) puolueen poliitikot, vaan kannattajat – joissa varmasti on fiksujakin hahmoja. Fiksut vain eivät ilmeisesti ilmaise ajatuksiaan somessa.

mutakuonot

Tuntuu, että puolueen kannattajissa on iso joukko tyyppejä, joilla ei ole mitään estoja kailottaa ilmoille rasistisia, naisvihamielisiä ja muutoin aggressiivisia mielipiteitä. Keitä ovat nämä suomalaiset, joille mikä tahansa vähänkin erilainen on kauhistus, Euroopan Unioni on saatanasta ja yliopistojen tutkijat ovat verorahoilla eläviä helppoheikkejä? He ovat niitä, joiden mielestä meillä on unelma -mielenosoitus oli milloin Tuomiojan, kommunistien tai EU:n järjestämä (tai ehkä ”juutalaisten pankkiirien”). Osa puheenvuoroista on niin harhaisia, että pelottaa.

natsi

Olen lukenut näiden henkilöiden mielipiteitä runsain mitoin. Heitä huolettaa, että ”maahanmuuttajat” raiskaavat suomalaiset naiset ja haluavat viedä naisasiaa taaksepäin kaksisataa vuotta, mikä on yllättävä mielipide, kun ottaa huomioon, että nämä miehet eivät muutoin juuri välitä naisten oikeuksista. Onko siis suomalaisen naisen ruumis suomalaisen miehen omaisuutta, johon muut eivät saa koskea? Nämä ovat tyyppejä, jotka näkevät esimekiksi Nasima Razmyarin ennen kaikkea seksuaaliobjektina (heidän kommenteistaan päätellen) ja samalla ulisevat, että muslimit haluavat raiskata kaikki naiset.

taistolaiset

Kiinnostavaa sekin, että jokaisessa perussuomalaisia käsittelevässä FB-ketjussa valtaosa kommentoijista on miehiä. Näin on sekä puolueen virallisilla sivuilla että persunuorten sivuilla. Äänestäjien sukupuolijakaumasta ei taida olla tilastoja.

Sekin mietityttää, että maahanmuuttaja tuntuu näissä keskusteluissa aina tarkoittavan tummaihoista muslimia – ei aasialaisia tai venäläisiä, inkerinsuomalaisista puhumattakaan. Tämä liittyykin siihen, mikä perussuomalaisissa eniten ihmetyttää: on vaikea tietää, mitä mieltä puolueessa ollaan, kun yhtäällä Olli Immonen laukoo kansallissosialistishenkisiä päivityksiä Utöyan vuosipäivän tiimoilla, ja toisaalla Matias Turkkila ja Riikka Slunga-Poutsalo vetävät maltillisempaa linjaa (ja Timo Soini hehkuttaa söpöjä heppoja). Ja taustalla ovat koko ajan ne rivikannattajat, joiden mielipiteet ovat erittäin kaukana mistään, mikä ilmentäisi lähimmäisenrakkautta, maltillisuutta, länsimaista sivistyneisyyttä tai minkäänlaista ymmärrystä. ”Ammattipoliitikoissakin” on niitä, joilla on ilmeisesti suvaitsevaisuutta ja sitten niitä, jotka hehkuttavat FB-sivuillaan yhdysvaltalaista asekulttuuria.

teemu

Minua hämmentävät myös jatkuvat viittaukset taistolaisiin, käsittelihän ensimmäinen aikuisten romaanini heitä. Ilmiöstä alkaa olla nelisenkymmentä vuotta, mutta persukannattajien riveissä ilmiö muistetaan tosi hyvin. Vedotaan, että työväenlauluissa on väkivaltaa ja ”kommunistit” hääräilevät koko ajan sitä sun tätä. Mitkä ihmeen kommunistit? Luulin että heitä on Suomessa noin kaksi. Taistolaisiin vedotaan tämän tästä.

Sen sijaan, että kritisoitaisiin oikeita epäkohtia, hyökätään esimerkiksi sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan – usein melkein koomisin keinoin. Tässä kohdin arvostan enemmän kristillisdemokraatteja, heillä sentään on ihan oikeita perusteita.

spn

Itse en oikein tiedä, keitä edes ovat vihervasemmistohipit, joista persukannattajat niin kovasti vouhkaavat. En ole koskaan äänestänyt vihreitä, enkä ole hippi. Haluan, että luonnonvaroja säästyy tuleville polville – myös suomalaista luontoa. Suomen luonto voisi olla matkailuvaltti, mutta kuka tänne enää haluaa, kun kansallinen vastarinta kylliksi riehuu? Ja kyllä, maahanmuuton ongelmista pitää keskustella, mutta ei akselilla ”ei neekereitä Suomeen” – ”kaikki tänne heti niin on letkeä meininki”.

perse

On fakta, että vastareaktio aktivoituu juuri silloin, kun maailma on muuttumisen kynnyksellä. Nyt muuttuu kaikki: digisaatio muuttaa työn, Suomessa on valtavasti työttömiä, Eurooppa ei voi enää kääntää selkäänsä pakolaisille, naisen aseman murros mullistaa koko yhteiskunnnan. Juuri näissä solmukohdissa aktivoituu taantumuksellisuus, rasismi ja naisviha – ja se on vain merkki siitä, että mennyt on mennyttä ja kaikki muuttuu.

ituhippi

Kommentit (4)

 1. Stazzy

  Hieman täysin asian vierestä. Minua kerta toisensa jälkeen hämmentää se, kuinka näissä ”maahanmuuttokriittisten” kouhotusviesteissä ja -päivityksissä sana ”suomalainen” kirjoitetaan poikkeuksetta isolla alkukirjaimella. En vain osaa olla miettimättä, mitä se kertoo kirjoittajien koulutustasosta.

  Vaan, oikein hyvä blogipostaus. Näitä on enimmäkseen ilo lukea. Itseään on vaikea tunnistaa mistään ääriryhmästä. Ranskassa asuvana en voi ummistaa silmiäni maahanmuuton ongelmilta. Mutta silti minua hämmentää se, kuinka paljon Suomessa, jossa ne ongelmat ovat valtavan paljon hillitympiä, ne voivat ahdistaa tiettyä kansanosaa. Noin näkyvää rasismia kuin mitä nyt on tullut ilmi, en osaa kuvitellakaan täällä.

  • Pauliina

   Juttuhan menee niin, että varmasti niitä ongelmia täälläkin on. Vaikkapa sitten ainakin se, että kotouttaminen on retuperällä. Mutta vaikka nämä maahanmuuttokriittiset koittavat vedota ongelmiin, suurella osalla taustalla on yleinen muukalaisfobia ja ahdistus siitä, että meidät jyrätään. Suomalaiset arvotkin viedään! Huah.

   Sitä minä tosin olen ihmetellyt, että miksi juuri kukaan ei saanut 90-luvulla pa*kahalvausta maahanmuuttajista. Tässä asiassa ollaan taannuttu nolosti.

 2. Parta

  Sopivan yksipuolinen juttu. Pienellä vaivalla olisit voinut huomioida suvaitsevien huippuedustusta, esimerkiksi kommentteja miten kaikki Immosen tekstistä tykkäävät ovat natseja tai miten ihmetellään, miten Immonen voi olla Suomen kansalainen näillä ajatuksilla. Nämä kommentit tosin on Jungerilta ja presidentti Ahtisaarelta.

  Facebookissa tavallisilta käyttäjiltä lukee hullumpaakin tekstiä. Perussuomalaiset kuulemma valmistelevat tuhopartioita ulkomaalaisia tappamaan, raiskaavia muslimeja ei ole koska sharia-laki kieltää sekä monikulttuurisuus tarkoittaa yhä useamman pakolaisen vastaanottamista.

 3. Riikka

  Hyvä kirjoitus. Olen miettinyt samaa, että persuhenkisiä ja rasistisia kommentteja kirjoittavat ovat valtaosin miehiä. Tänä vuonna ilmestyy kirja persujen hyvä veli -verkostosta (Sirpa Ahola-Laurila, into kustannus). Ehkä siinä selviää asiasta lisää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *