Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Pienenpientä rapinaa

Internetissä samoillessa oppii uutta. Eilen törmäsin ilmiöön, joka hämmentää edelleen, nimittäin ”rapinavideoihin”. Videot on tehty aiheuttamaan ASMR-tuntemus, jossa kihinä/kutittava tunne leviää päänahasta alaspäin (autonomous sensory meridian response). ASMR-videoita on eri teemoilla, joista yksi hämmentävimpiä on mielestäni meikkiteema. Tytöt rapistelevat ja naputtelevat meikkipakkauksia, taputtelevat ihoaan meikkiseinillä ja huiskuttavat vippaa. Tämä kaikki äänitetään superherkällä mikrofonilla. Ja toiset kuuntelevat rapinoita kuulokkeilla!

Kyseessä ovat siis pienet äänet, jotka aiheuttavat fyysisiä tuntemuksia, kai joillekin seksuaalisiakin, sanotaanhan ASMR:ää myös ”pääorgasmiksi”. Ikealla on puolen tunnin mittainen ASMR-mainos, jossa nainen paijaa lakanoita ja koskettelee puupintoja (yllä). ASMR-harrastajien mielestä mainos on tosi ihana.

Kommentit (2)

  1. Maiju

    Se, että ASMR olisi millään tavalla seksuaalista, on täydellinen väärinkäsitys. ”Pääorgasmi”-sanan lienee keksinyt joku, joka ei itse koe ASMR-tuntemuksia.

    • laurahonkasalo

      Kiitos tiedosta, koko ilmiö oli minulle aivan uusi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *