Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Reipasta rasismia

Luin taannoin, mitä meillä Suomessa on tietystä ihmisryhmästä kirjoiteltu. Näillä ihmisillä on syntyjään huonot hermot, minkä takia he suuttuvat nopeasti ja elämöivät julkisesti. Harvemmin viha kuitenkaan johtaa murhiin ja muuhun väkivaltaan, koska tämä ihmisryhmä ei käytä alkoholia.

Synnynnäisen kansanluonteensa takia nämä ihmiset halveksivat kristillistä moraalia ja kaikkia asetuksia. He vaativat täysiä kansalaisoikeuksia, mutta niitä ei pidä myöntää. Ruotsissa he ovat saaneet kansalaisoikeudet ja seurauksena on, että he pyrkivät valtaamaan kaupan ja pankin alan. Saksassa he hallitsevat jo kaikkia sanomalehtiä sekä kirjankustantamista. Yksi ihmisryhmä siis määrää, millaista kaunokirjallisuutta julkaistaan.

”X:t ovat törkeän moraalioppinsa kautta mätäpaiseena, jonka leviämistä jokaisen terveen kansan vaisto käskee mitä pontevimmin vastustamaan”, kirjoittaa eräs suomalainen aikakauslehti. Toinen aikakauslehti kirjoittaa, ettei näillä ihmisillä ole sydäntä lainkaan. ”Hänessä on vain kylmä omanvoiton pyynti, ja koska hän on ovela ja maailmanrannalla koulunsa käynyt, on hän kamala lähimmäinen niin yksinkertaisten ihmisten joukossa kuin suomalaiset.”

Kristittyjä nämä ihmiset vihaavat luonnostaan ja janoavat kostoa, vaikka ovat olevinaan nöyriä. Kaiken takana on keinottelu ja rahanhimo. He myyvät halvalla hinnalla huonoa ja väärennettyä tavaraa. Jos he saavat täydet kansalaisoikeudet, suomalainen kauppias joutuu kärsimään.

Kuuden kuukauden oleskelulupa, jossa määrätään, mihin nämä ihmiset saavat maassamme asettua, on riittävät, jottei meillä käy kuten Saksassa, missä tämä kansanosa on saanut liikaa valtaa alalla kuin alalla, kirjoittavat suomalaiset sanoma- ja aikakauslehdet.

nayttokuva-2016-11-20-kello-11-42-59

1930-luvulla näitä pelättyjä henkilöitä oli Suomessa peräti 1600.

Lähteet: 

Raittiuslehti, 10.1.1907

Jokamiehen viikkolehti, 16.1.1909

Aika, 1.1. 1910

Raataja, 15.3.1910

Kuva: Otavan Iso Tietosanakirja, 1933

Kommentit (1)

  1. mika satta

    Ei rasismia, vaan roturealismia, silla ennen sotia erot rotujen valilla tunnustettiin, ja hyvaksyttiin osana evoluutiota, siis darwinismia. Juutalaiseen salaliittoon on helppo uskoa, koska he ovat niin menestyvia, mutta syy lienee luonnollinen; IQ ka.115, siis 15 pinnaa korkeampi, kuin eurooppalaisilla ja 30 korkeampi kuin arabeilla ja 45 pinnaa korkeampi kuin neeke, korjaan mustilla afrikkalaisilla seka 10 pinnaa korkeampi, kuin ita-aasialaisilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *