Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Rotuhygieniaa

Martti Pihkalan eugeniikka-ajatukset jäivät mietityttämään. Ei vaikuta kovin loogiselta, että uusi uljas ihmistyyppi olisi syntynyt siten, että suomalaiset laittavat rajat kiinni ja ryhtyvät harjoittamaan valikoitua lisääntymistä sekä rotuhygieniaa keskenään. Tietysti nykynäkökulmakin vaikuttaa asiaan. Geenitutkimuksen myötä on käynyt selväksi, että suomalaisten ongelma on ollut nimenomaan sisäsiittoisuus – siitähän moni geeniperäinen sairaus kansamme keskuudessa johtuu. Tällaiset geenit lisäävät esimerkiksi alttiutta sairastua skitsofreniaan. Suomessa on havaittu myös humalaväkivallalle altistava geenimutaatio (ylläri!).

Paitsi nykylääketiede, suhtautumistamme eugeniikkaan värittää tietenkin holokausti ja sitä edeltävät rotuhygieniset toimenpiteet. Saksassahan tuhottiin jo ennen holokaustia tuhansia mielisairaita, vammaisia ja muutoin sen ajan katsantokannan mukaan epäkelpoja yksilöitä. He saivat kunnian olla mukana kehittämässä kaasukammioista tehokkaampia.

Vanhoja lehtiä lukiessa törmäsin Valkonauha-järjestön lehdessä lääkäri Laimi Leideniuksen artikkeliin rotuhygieniasta. Pelkkä termi tuntuu holokaustin jälkeen syntyneestä ihmisestä etovalta. Toisaalta nykyään ollaan menossa kohti samanlaisia asenteita, vain eri termein. Veikkaan, että kun rasismi saadaan suomalaisessa yhteiskunnassa normalisoitua, aletaan vainota vammaisia. Lähimmäisenrakkauden ideaaleista ja jokainen ihminen on laulun arvoinen -ajattelusta on siirrytty jo aimo harppaus kohti karumpia arvoja. Pihkalaa ja Leideniusta mietitytti vastuumme tulevia sukupolvia kohtaan: suomalainen rotu huonontuu, jos kuka vain saa lisääntyä. Nykyään moni kansalainen on jo sitä mieltä, että vammaiset ja parantumattomasti sairaat tulevat yhteiskunnalle liian kalliiksi ihan tässä ja nyt.

Minulla on ollut pitkään suunnitelmissa lukea nämä Juri Nummelinin toimittamat kiinnostavan kuuloiset artikkelikokoelmat, ja nyt sain ne vihdoin lainattua.

Näyttökuva 2017-03-13 kello 11.42.16

[En julkaise rasistisia kommentteja, joten sellaisten kirjoittaminen on ajanhukkaa. En myöskään julkaise kommentteja, joissa minulle tuntemattomat herrasmiehet analysoivat luonnettani ja älynlahjojani. Asialliset kommentit ovat tervetulleita.]

Kommentit (3)

 1. laze

  Sisäsiittoisuus on Suomessa purkautunut jo 1900 luvun alkupuolella. Toki sitä ennen Suomi oli varmasti hyvinkin sisäsiittoinen johtuen harvasta asutuksesta. Nykyäänkin on toki joitain alueita pohjoisessa joissa sisäsiittoisuus on oikea ongelma. Sallan tauti on yksi esimerkki. Humalaväkivallalle altistava mutaatio on Suomessa kuitenkin vain muutamalla prosentilla, eikä sitä voi pitää esimerkkinä sisäsiittoisuudesta.
  Skitsofrenia on Suomessa kaiketi yhdellä prosentilla väestöstä, mikä käsittääkseni länsimaista keskivertoa. Jos aiheesta on parempaa tietoa niin haluaisin mielelläni tietää.
  Suomalaisten luuleminen sisäsiittoisiksi on ennakkoluuloinen ja vanhanaikainen käsitys. Jos kuulisin sen esimerkiksi ruotsalaisen suusta saattaisin jopa syyttää häntä rasismista. Ainakin loukkaantuisin ja pitäisin ihmistä ennakkoluuloisena.
  Kehitysvammaisten määrään vaikuttaa ylhäältä päin määrättyä rotuhygieniaa paljon enemmän se, ovatko vanhemmat valmiita kasvattamaan kehitysvammaista lasta. Noin 92 % sikiöistä joilla on Down abortoidaan. Tämä on jo aika tehokasta toimintaa, eikä kukaan ole antanut mitään mahtikäskyä rodun puolustamiseksi.
  Ettei kukaan saa väärää kuvaa minusta: En vastusta aborttia, enkä kannata eugeniikkaa. Toivon että kirjoituksessani ei ole sellaista mistä saisi tällaisen käsityksen.

 2. lasse

  Kommenttiani ei ilmeisesti julkaistu(?) Olen hämmentynyt. Se ei ollut rasistinen, eikä siinä analysoitu kenenkään luonnetta tai älynlahjoja. Jos siinä oli jotakin asiatonta, haluaisin tietää mitä.

  • laurahonkasalo

   Olin opettamassa, en päivystä netissä 24/7 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *