Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Seinäjoella

Osallistuin tänä viikonloppuna kirjailijayhdistysten Talvipäiville Seinäjoella. Ensimmäistä kertaa ikinä Etelä-Pohjanmaalla! Seinäjoki oli tosi mukava paikka, ihmiset olivat hurjan ystävällisiä, ja jokaikinen auto pysähtyi päästääkseen jalankulkijat kadun yli – sitä ei tapahdu Lauttasaaressa koskaan! Seinäjoella oli myös upein näkemäni kirjasto, JKMM Arkkitehtien suunnittelema Apila. Tapahtumamme oli kirjastossa ja kuka tahansa sai tulla kuuntelemaan esityksiä.

Esitykset olivatkin hienoja. Katariina Syrjälä lauloi Pentti Syrjälän runoihin tehtyjä lauluja. Kukkivien lehmusten tuoksujen peitto kertoo Seinäjoesta. Laulut olivat todella kauniita.

Mirja Kuivaniemi ja Vesa Tapio Valo kertoivat Kuivaniemen romaanin Siantappajat (Tammi, 2014) sovittamisesta näyttämölle. Romaani kuulosti kiinnostavalta ja aion ehdottomasti lukea sen. Saimme paljon ajateltavaa sekä näytelmän kirjoittamisesta, että romaanin draamallisista elementeistä.

Kirjailija Merja Mäellä oli ihanat pitsisaappaat. Päivillä esiintyi myös Karikko-teatteri, lappajärveläinen ryhmä, joka esitti Arto Mellerin runoja. Esitys oli niin mukaansa tempaava, että unohdin ottaa kuvia! Lukiolaispoikien lausuntaryhmä Ryskööremmi piti hauskan runoesityksen ja illallisen ohessa saimme nauttia superhauskoista murrerunoista. Varsinkin Arto Juurakon runot olivat sekä hauskoja että koskettavia.

Kevät teki tuloaan myös Pohjanmaalle. Illalla ilmassa oli maaginen auer.

Kirjailijaliitto on järjestänyt Talvipäiviä 1960-luvulta asti, jotta eripuolilla maata asuvat kollegat tapaisivat toisiaan, ja liitolla säilyisi kiinteä yhteys maakuntien ja muiden kaupunkien kirjailijayhdistyksiin. Itse toimin Helsingin kirjailijat ry:n hallituksessa ja olin Talvipäivillä ensimmäistä kertaa. Reissu oli sekä hauska että kiinnostava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *