Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Taiteiden yön talkoot

Näyttökuva 2017-08-25 kello 16.25.29

Helsingin kirjailijat ry järjesti Taiteiden yönä perinteisen kirjallisuuskeskustelutapahtuman kirjailijatalo Villa Kivessä. Tällä kertaa teemana oli Kirjallisuuden Suomi 100 – paneelikeskusteluissa käsiteltiin eri aikakausia ja ilmiöitä. Viime vuonna yleisöä oli todella paljon, mietimme johtuiko se siitä, että esiintyjäksi oli saatu Kirsi Kunnas. Vähän jännitti, miten yleisö löytää tapahtumaan tänä vuonna. Kuulijoita oli vähintään yhtä paljon kuin viime vuonna! Ihanaa, että kirjallisuus kiinnostaa.

Näyttökuva 2017-08-25 kello 16.23.35

Pia Pesonen ja Susinukke Kosola keskustelevat kirjallisuuden kapinasta ennen ja nyt.

Eräs ystäväni kommentoi, että yleisö ei varmaan tajua, miten paljon kulttuuritapahtumissa tehdään talkoohommia. Totta! Kaupalliset puljut voivat varmaan palkata tapahtumajärjestäjän ja pitopalvelun, mutta taide- ja kulttuurialalla kaikki tehdään itse, huonekalujen roudaamisesta alkaen. Kipittelin välillä Villa Kiven eri kerroksissa etsimässä lisää tuoleja katsomoon. Talkoohommiin kuului myös tiedottamista, somettamista, esiintyjistä huolehtimista, tiskien siivousta, roskien keräämistä, taksien tilaamista ja muuta glamöröösiä. Kirjallisuusalalla ei onneksi tarvitse roudata suuria instrumentteja, äänentoistolaitteet Villa Kivessä on omasta takaa.

Näyttökuva 2017-08-25 kello 16.33.20

Café Violan ruokakoju tarjoili herkkuja pihassa. Onneksi sääkin suosi.

Talkootöissä puurtaminen kannattaa (henkisesti), sillä tämäkin tilaisuus oli lämminhenkinen, yleisö ihanaa ja esiintyjät viisaita. Tuntuu hienolta, kun tavalliset kirjallisuudenystävät tulevat kiittelemään ja kehumaan ohjelmaa.

Ensi vuonna uudestaan!

Kuvat J.Pekka Mäkelä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *