Sininen kirjahylly
Sininen kirjahylly

Tarinanopat

Heräteostin tarinanopat (Rory’s Story Cubes) Kaubamajasta Tallinnasta. Yhden pakkauksen annoin poikani opettajalle, jotta nelosluokkalaiset saavat pelata sillä.

Pakkauksessa on yhdeksän noppaa, joissa on joka puolella kuvia. Nopat heitetään ja sitten kerrotaan tarina, jossa kuvien asiat esiintyvät. Kukin voi kertoa oman tarinan tai kaverin tarinaa voi jatkaa. Noppia voi tietysti käyttää juuri niin kuin haluaa, esimerkiksi lähtökohtana vapaalle assosiaatiolle.

Nopat ovat hyvä keino opettaa lapsille, että tarinoida voi alkaa luoda mistä asiasta vain. Nopat saa myös  sovelluksena iphoneen ja androidiin, mutta minusta on kivointa käyttää oikeita noppia.

Hyväntekeväisyysprojektissa noppapelin keksijä Rory vei tarinanoppia syyrialaisille pakolaislapsille.

Kommentit (2)

  1. Lukutoukka / Krista

    Minulla on tarinanopat, ne ovat ihanat! Olen kehitellyt niistä paljon runoja, ja siitä eteninkin sitten sanapussiin kun nopista vähän loppuivat käytössä aiheet kesken. Mutta tämä on ihana ajatus!

  2. Velma

    Mullakin on tarinanopat ja sukulaislapset on tykänneet niistä, sisko taas on käyttänyt omiaan jossain suomen kielen opetuskurssilla. Näistä on myös se action-versio (kuvina on erilaisia verbejä, muuten sama idea), jonka vielä haluaisin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *